Στα... αζήτητα οι τουρκικές εξαγωγές! - Karfitsa.gr
Διεθνή

Στα… αζήτητα οι τουρκικές εξαγωγές!

Μειώθηκαν οι αποστολές προς Ρωσία...

ÔÏÕÑÊÉÁ - ÁÍÁÓ×ÇÌÁÔÉÓÌÏÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÇÓ

Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2010 υποχώρησαν τον Ιούλιο οι τουρκικές εξαγωγές, καθώς οι αποστολές προϊόντων προς τη Ρωσία μειώθηκαν στο μισό σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι πωλήσεις στο εξωτερικό μειώθηκαν κατά 16% και διαμορφώθηκαν τον Ιούλιο στα 11,2 δισ. δολάρια. Η μείωση των εξαγωγών είχε ως αποτέλεσμα να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο το εμπορικό έλλειμμα της Τουρκίας.

Οι τουρκικές εξαγωγές δεν αναμένεται να ανακάμψουν σύντομα, λόγω της εξασθένησης της οικονομικής δραστηριότητας σε παγκόσμιο επίπεδο και η πτώση των τιμών του πετρελαίου δεν θα επιτρέψει την περαιτέρω αύξηση του εμπορικού ελλείμματος της χώρας, ανέφερε στο Bloomberg η Ντενίζ Σιτσέκ που είναι οικονομο- λόγος της Finansbank.

Οι εισαγωγές της Τουρκίας μειώθηκαν τον Ιούλιο κατά 8,7% και διαμορφώθηκαν στα 18,2 δισ. δολάρια σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τις εισαγωγές και τις εξαγωγές, η τουρκική λίρα σημείωσε άνοδο, αλλά στη συνέχεια έχασε αυτά τα κέρδη. Η ισοτιμία έφτασε τις 2,9216 λίρες για κάθε ένα αμερικανικό δολάριο. Φέτος η λίρα έχει υποχωρήσει περίπου 20% έναντι του δολαρίου.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.



 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ