Στάση εργασίας των εργαζόμενων στη ΣΕΚΑΠ - Karfitsa.gr
Οικονομία

Στάση εργασίας των εργαζόμενων στη ΣΕΚΑΠ

Η στάση θα έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα

sekapΣτην απόφαση να πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας σήμερα προχώρησαν με βάση της αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεών τους, τα Σωματεία Εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ.

Η στάση θα έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα καθώς όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνικών Κώστας Γαβριηλίδης, η νέα ιδιοκτησία δεν τηρεί όσα έχουν συμφωνηθεί μέχρι σήμερα και δεν παρατηρείται ομαλή εξέλιξη στις συζητήσεις μεταξύ εργαζομένων και εταιρίας.

Πιο συγκεκριμένα, τα Σωματεία εκφράζουν την ενόχλησή τους για το γεγονός ότι παρότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους εργαζόμενους για να καταλήξουν σε μια νέα – ενδεχομένως- επιχειρησιακή σύμβαση, η Διοίκηση καλεί εργαζόμενους για να καταλήξει σε ατομικές συμβάσεις !

Όπως αναφέρουν οι συνδικαλιστές, όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η εταιρία δεν έχει παραδώσει τα στοιχεία που έχουν ζητήσει τα Σωματεία και αφορούν, κυρίως, στο εργασιακό κόστος της επιχείρησης. Γι΄αυτό και θεωρούν ότι η κίνηση της ιδιοκτησίας να καλέσε σε νέα τρίτη –τελική όπως την ονομάζει – συνάντηση έχει αρκετή δόση θράσους, αφού ακόμη περιμένουν τα στοιχεία που ζητήθηκαν και που η ΣΕΚΑΠ υποσχέθηκε ότι θα δώσει.

Μετά την 4ωρη στάση εργασίας της Δευτέρας θα αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις των εργαζομένων.

xanthipress

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ