Στη φυλακή 30 Αλβανοί για το αιματοκύλισμα στο Κουμάνοβο - Karfitsa.gr
Διεθνή

Στη φυλακή 30 Αλβανοί για το αιματοκύλισμα στο Κουμάνοβο

Εντείνεται ο κίνδυνος αποσταθεροποίησης

koumanovo1Προφυλακιστέοι για διάστημα 30 ημερών κρίθηκαν από δικαστήριο της ΠΓΔΜ 30 Αλβανοί, οι οποίοι συνελήφθησαν για συμμετοχή στις συγκρούσεις που διεξήχθησαν, το σαββατοκύριακο, σε αλβανόφωνη συνοικία του Κουμάνοβο, μεταξύ ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας της χώρας και ένοπλων Αλβανών, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 14 «τρομοκράτες» και οχτώ αστυνομικοί.

Οι προφυλακιστέοι φέρονται να συμμετείχαν σε «τρομοκρατική οργάνωση με σκοπό την κατάλυση της συνταγματικής έννομης τάξης και διατάραξης της ασφάλειας» στην ΠΓΔΜ.

Οι 18 προφυλακιστέοι είναι πολίτες του Κοσόβου, 11 είναι πολίτες της ΠΓΔΜ (αλβανικής εθνικής καταγωγής), ενώ ένας είναι πολίτης της Αλβανίας με άδεια παραμονής στη Γερμανία.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι δήλωσε, την Κυριακή, ότι «τρομοκρατική ομάδα», αποτελούμενη από περίπου 40 μέλη, εισήλθε τις προηγούμενες ημέρες στην ΠΓΔΜ από «γειτονική χώρα», την οποία δεν κατονόμασε και βρήκε καταφύγιο στο Κουμάνοβο, απ’ όπου σχεδίαζε να πραγματοποιήσει επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, σε κυβερνητικά κτήρια, σε αθλητικές εγκαταστάσεις και σε εμπορικά κέντρα.

Απώτερος στόχος των «τρομοκρατών», όπως τόνισε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, ήταν η αποσταθεροποίηση της χώρας.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ