Στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τα νομοσχέδια για τα προαπαιτούμενα - Karfitsa.gr
Πολιτική

Στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τα νομοσχέδια για τα προαπαιτούμενα

Έτοιμος να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες

antonis-samaras-megaro-maksimou

Έτοιμος να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες και «τρύπες» που υπάρχουν εμφανίζεται ο πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Τρόικας.

Ήδη πάντως το νομοσχέδιο με τις πολεοδομικές ρυθμίσεις κατατέθηκε και θα ψηφιστεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος -χωρίς να προλάβουν οι βουλευτές να καταλάβουν τι θα ψηφίσουν- ενώ το νομοσχέδιο για την μικρή ΔΕΗ θα έλθει την επόμενη εβδομάδα αφού οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έκαναν χθες το μικρό τους σόου για να πιστωθούν τις δήθεν θετικές ρυθμίσεις που ήταν αποφασισμένες εξ αρχής.

Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει αμφιβολία για την πολιτική που θα ακολουθήσει. Σόιμπλε και Τρόικα έκοψαν από νωρίς τις σκέψεις για κοινωνική στροφή και η «ρητορεία της συνέπειας έναντι των δανειστών» επιστρέφει μετά τις κορώνες των «λαϊκιστών» υπουργών όπως τους αποκαλούν οι συνάδελφοί τους. Η αγωνία του Μεγάρου Μαξίμου δεν είναι αν θα περάσουν τα δύσκολα νομοσχέδια, γι αυτό τα άφησε για τα θερινά τμήματα προκειμένου να μπορεί να αλλάξει τους διαφωνούντες βουλευτές. Ο προβληματισμός του είναι για το πολιτικό και κοινωνικό κόστος που θα σωρεύσουν και αν το Φθινόπωρο θα μπορεί να συνεχίσει την επιχείρηση προσέγγισης βουλευτών άλλων κομμάτων για την διαμόρφωση προεδρικής πλειοψηφίας προκειμένου να αποφύγει μία πρόωρη εκλογική αναμέτρηση που όλα δείχνουν ότι θα χάσει.

Εκτός από το πολιτικό κλίμα ρόλο θα παίξει και το πρόσωπο που θα προταθεί για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ήδη ο κ. Κουβέλης έχει βάλει πολιτικές προϋποθέσεις ενώ το εγχείρημα δυσκολεύει από την διαρροή του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή ότι δεν ενδιαφέρεται. Πρόσωπα που είναι κοντά στον πρώην πρωθυπουργό λένε ότι ο κ. Καραμανλής δεν είναι σε αποστρατεία. Επιπλέον όμως κάποιοι άλλοι προσθέτουν ότι εάν δεχόταν θα ήταν με την προϋπόθεση να είναι Πρόεδρος όλων των Ελλήνων και όχι μίας εκβιασμένης και με καταγγελίες εξαγοράς πλειοψηφίας. Ο κ. Καραμανλής πάντως το τελευταίο διάστημα δεν είναι στο καλύτερο σημείο με τον κ. Σαμαρά και θεωρεί ότι το όνομά του έπεσε για να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες και για προσέγγιση προς την πλευρά των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Το φθινόπωρο με μεγάλη καθυστέρηση λόγω των δανειστών θα ξεκινήσει και η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους την οποία η κυβέρνηση σκοπεύει να εκμεταλλευτεί για να βελτιώσει το κλίμα δημιουργώντας προσδοκίες οικονομικής ανάκαμψης ή ως βασικό δίλημμα στην περίπτωση που θα διαπιστώσει ότι δεν προκύπτει προεδρική πλειοψηφία και επισπεύσει την εκλογική αναμέτρηση.

Πηγή: paraskhnio.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ