Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση για το θέμα των υποβρυχίων... - Karfitsa.gr
Οικονομία

Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση για το θέμα των υποβρυχίων…

Στη σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο με την συμμετοχή των υπουργών Άμυνας Δ. Αβραμόπουλου και Ανάπτυξης Κωστή Χατζιδάκη, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του paraskhnio.gr, συζητήθηκε η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αποσταλεί εξώδικο στην KDW και στον ιδιοκτήτη Ισκαντάρ Σάφα εγείροντας ζήτημα ζημίας του ελληνικού Δημοσίου.

Όπως αποκαλύπτει το paraskhnio.gr στο εξώδικο του ελληνικού κράτους υπάρχει αναλυτική κοστολόγηση αναφορικά με το πόσο ζημιώνεται η Ελλάδα από τα υποβρύχια που δεν λειτουργούν καθώς επίσης ζητείται η επιστροφή των 372 εκατ. ευρώ που είχαν δοθεί μετά τη συμφωνία του Μαρτίου 2010, επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου στο ΥΕΘΑ.

Η ελληνική κυβέρνηση προσανατολίζεται να προβεί σε μία ακόμα πιο επιθετική κίνηση, αφού αναμένεται να στείλει και δεύτερο εξώδικο ζητώντας τα τρία υποβρύχια να περιέλθουν στην κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου σε περίπτωση που δεν εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις βάσει συμφωνίας Μαρτίου 2010.

Το χειρότερο σενάριο που εξετάζεται και συνυπολογίζει στις κινήσεις της η κυβέρνηση, είναι η κήρυξη πτώχευσης από πλευράς Ισκαντάρ Σάφα.

Σαμαράς-Βενιζέλος για τρόικα

Μετά τη σύσκεψη οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν ένα ιδιαίτερο τετ-α-τετ προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης ενόψει τρόικα. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μιλώντας στους δημοσιογράφους επεσήμανε ότι η Ελλάδα, παρουσιάζει «τεράστια επιτεύγματα που πρέπει να οδηγήσουν σε αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού και δρομολόγηση της οριστικής εξόδου από την κατάσταση στην οποία είμαστε σήμερα».

Ερωτηθείς για το πότε θα έρθει η τρόικα ο κ. Βενιζέλος απήντησε ότι «αυτό είναι τεχνικό θέμα, αλλά δεν θα έπρεπε να υπάρχει απόσταση με την τρόικα».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ