Στην αντεπίθεση περνούν Κοντομηνάς-Φιλιππίδης για το ΤΤ - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Στην αντεπίθεση περνούν Κοντομηνάς-Φιλιππίδης για το ΤΤ

Τι απαντά ο γνωστός επιχειρηματίας και ο πρώην διοικητής του ΤΤ

kontominas-filippidis

Οργισμένες απαντήσεις δίνουν οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μετά τη χθεσινή έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εναντίον τους.

Κύκλοι του γνωστού επιχειρηματία και προέδρου της DEMCO, Δημήτρη Κοντομηνά, το όνομα του οποίου είναι μεταξύ των εμπλεκομένων, τονίζουν πως «δεν υπάρχει ίχνος παρανομίας στις δραστηριότητες του προέδρου», και σημειώνουν πως «θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες όπου και θα αποδειχθεί ότι δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά». Διαβεβαιώνει δε ότι μόλις λάβει γνώση του κατηγορητηρίου θα υποβάλει αδιάσειστα στοιχεία και όπως αναφέρουν συνεργάτες του «το δάνειο εξυπηρετείται και οι εγγυήσεις που έχουν δοθεί υπερβαίνουν το ύψος του, ενώ έχει ληφθεί σύμφωνα με την τραπεζική πρακτική και νομιμότητα και δεν υπάρχει παρανομία».

Σύμφωνα με πληροφορίες του crime.gr σε μήνυμά του προς το προσωπικό της DEMCO ο κ.Κοντομηνάς τονίζει: «Οι εχθροί μας είναι ισχυροί αλλά η αλήθεια ισχυρότερη και στο τέλος θα λάμψει».

Όπως έγινε γνωστό, ο επιχειρηματίας νοσηλεύεται φρουρούμενος εδώ και τρεις ημέρες στο Ιατρικό Κέντρο με λοίμωξη του αναπνευστικού και το ένταλμα αναμένεται να εκτελεστεί μόλις πάρει εξιτήριο.

Ο στενός συνεργάτης του, δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία παρανομία, οι προσωπικές εγγυήσεις που έχει δώσει ο κ. Κοντομηνάς είναι μεγαλύτερες από τα δάνεια, σημειώνοντας πως ο επιχειρηματίας «μπήκε στο νοσοκομείο προχθές και όχι χθες όταν βγήκαν τα εντάλματα».

Από την πλευρά του, ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Α. Φιλιππίδης, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, τόνισε πως θα επιστρέψει την άλλη εβδομάδα από το εξωτερικό και θα δώσει εξηγήσεις στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ο κ. Φιλιππίδης  ανέφερε πως στην έκθεση Blackrock το ΤΤ είχε 5% κόκκινα δάνεια, ενώ οι αποκαλούμενες συστημικές είχαν κόκκινα δάνεια σε ποσοστό 18% με 24,5%. Διερωτήθηκε γιατί το ΤΤ που ανήκε στο κράτος, είχε τα λιγότερα επισφαλή δάνεια και είχε τη μεγαλύτερη κεφαλαιακή επάρκεια, δεν χαρακτηρίστηκε συστημική τράπεζα και χαρακτηρίσθηκαν οι άλλες τράπεζες.

Ο ίδιος τόνισε ότι θα ήθελε η ανάκρισή του να γίνει με ανοιχτή την κάμερα, ώστε να μπορέσει να καταλάβει ο ελληνικός λαός την αλήθεια, ενώ σημείωσε ότι όλα τα δάνεια είχαν αποφασιστεί ομόφωνα, ήταν νόμιμα και θα τα ξαναέδινε αν γύριζε ο χρόνος πίσω.

Είπε ακόμα ότι είχε ζητήσει «χάρη» από την ανεξάρτητη αρχή διερεύνησης, να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση, αλλά αντ΄ αυτού ενημερώθηκε για τα εντάλματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φιλιππίδης είναι ένας από τα 15 άτομα εναντίον των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή διαφθοράς, Νικόλαο Ανδρεάδη για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων από το ΤΤ.

Αργά χθες το βράδυ εκδόθηκαν 15 εντάλματα σύλληψης εναντίον επιχειρηματιών αλλά και πρώην μελών της διοίκησης του ΤΤ, για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ την περίοδο 2006-2011. Μεταξύ άλλων, ένταλμα έχει εκδοθεί – σύμφωνα με πληροφορίες και για τους πρώην διοικητές του ΤΤ Κλέωνα Παπαδόπουλο, τον επιχειρηματία Κυριάκο Γριβέα – για τον οποίο έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα καθώς είναι κάτοικος Λονδίνου – και την σύζυγό του Αναστασία Βάτσικα και τον Μάριο Βαρότση, πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΤΤ, ο οποίος φέρεται να έχει ήδη συλληφθεί. Επίσης, φέρεται να εμπλέκεται ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος είναι προφυλακισμένος για άλλη υπόθεση.

paraskhnio.gr

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ