Στην Ολομέλεια της Βουλής η αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής - Karfitsa.gr
Πολιτική

Στην Ολομέλεια της Βουλής η αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

Μετά τη χθεσινή πρόταση υπέρ της αναστολής από την επιτροπή δεοντολογίας

xrush-avgh-lhpsoi

Συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η χθεσινή πρόταση της Επιτροπής Δεοντολογίας υπέρ της αναστολής κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

Η σχετική πρόταση αφορά την καταβολή της τελευταίας δόσης της κρατικής χρηματοδότησης προς την Χρυσή Αυγή που φθάνει στο ποσό των 300.000 ευρώ.

Υπέρ της πρότασης ψήφισαν τα οκτώ από τα εννέα μέλη της Επιτροπής και κατά ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Πολύβιος Ζησιμόπουλος.

Τα οκτώ αυτά μέλη συνέκλιναν στην άποψη ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση.

«Είναι αδιανόητο για την κυβέρνηση, το κράτος και οι φορολογούμενοι πολίτες να χρηματοδοτούν κόμματα τα οποία κατηγορούνται ότι αποτελούν εγκληματικές ή τρομοκρατικές οργανώσεις, που επιχειρούν να καλυφθούν κάτω από το μανδύα πολιτικού κόμματος» δήλωσε στην Επιτροπή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Η δικογραφία που είχε στείλει ο αρμόδιος εισαγγελέας στην Επιτροπή συμπεριελάμβανε ένα βαρύ κατηγορητήριο κατά στελεχών της Χρυσής Αυγής και βάσει αυτού οι βουλευτές αποφάσισαν, ότι τηρούνται οι τρεις βασικές προϋποθέσεις του νόμου για την διακοπή της κρατικής χρηματοδότησής της.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της Επιτροπής Δεοντολογίας:

-Έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και επιβολή προσωρινής κράτησης κατά αρχηγού κόμματος ή προέδρου Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

– Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής διώκεται βάσει του άρθρου 187 και 187α του ποινικού κώδικα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και

– Τα εγκλήματα έχουν τελεστεί στο πλαίσιο της δράσης του κόμματος.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πολλές περιπτώσεις αδικημάτων κακουργηματικού χαρακτήρα που έχουν σταλεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπως, απόπειρες ανθρωποκτονίας, απόπειρες ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, ληστείες και βαριές σωματικές βλάβες.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ