Στις 800.000 οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα - Karfitsa.gr
Οικονομία

Στις 800.000 οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Ποιοι πάνε...ταμείο;

lefta

Περισσότερες από 800.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα για καταβολή κοινωνικού μερίσματος, με 265.000 αιτήσεις να έχουν γίνει αποδεκτές από το σύστημα του υπουργείου Οικονομικών. Οι αιτήσεις που έχουν απορριφθεί ανέρχονται στις 334.000, ενώ άλλες 210.000 αιτήσεις είναι σε αναμονή.

Όσοι πήραν το “πράσινο φως” από το ΚΕΠΥΟ, θα εισπράξουν το επίδομα έως τις 10 Μαϊου, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες θα ισχύσει και για όσους υποβάλουν αιτήσεις έως το Σαββατοκύριακο, δηλαδή μετά από την πρώτη άτυπη προθεσμία της 30ής Απριλίου.

Οι δικαιούχοι έχουν προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ωστόσο στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων, που θα γίνει με τα στοιχεία των φετινών φορολογικών δηλώσεων, καθώς αφενός η επιβράδυνση του ρυθμού αιτήσεων αφετέρου ο μεγάλος αριθμός των αιτήσεων που απορρίπτονται, δείχνει ότι δεν θα καλυφθούν εξ αρχής και τα 450 εκατ. ευρώ του μερίσματος.

Την ίδια ώρα, προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία που δείχνουν σταθερά αυξητική την τάση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο από φορολογικές υποχρεώσεις.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ