Στο 91% η πληρότητα στις ΜΕΘ Θεσσαλονίκης - Karfitsa.gr
Slider Θεσσαλονίκη

Στο 91% η πληρότητα στις ΜΕΘ Θεσσαλονίκης

Τις 26.000 φτάνει ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων, σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Την ίδια στιγμή, η ίδια ανέφερε ότι ο δείκτης θετικότητας αυτής της εβδομάδας υποχώρησε στο 5,3% κάτι που όπως τόνισε ήταν αναμενόμενο λόγω των περισσότερων τεστ κορωνοϊού.

Όπως είπε η κ. Παπαευγαγέλου, το Κιλκίς, το Ρέθυμνο και η Θάσος ανησυχούν τους ειδικούς και ξεκαθάρισε πως ο ιός καραδοκεί να μας ξεγελάσει.

Όσον αφορά στις νοσηλείες, ένας στους τέσσερις ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι κάτω των 60 ετών. Η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε από την άλλη πως μειώνεται ο αριθμός των ασθενών που είναι άνω των 75 ετών στις ΜΕΘ, κάτι που δείχνει το πόσο συμβάλλει ο εμβολιασμός στην «μάχη» κατά του κορωνοϊού.

Συνολικά, 5.500 ασθενείς νοσηλεύονται στην επικράτεια και σύμφωνα με τις προβλέψεις η αποσυμφόρηση των νοσοκομείων θα καθυστερήσει ακόμη δύο με τρεις εβδομάδες.

“Ο αριθμός των διασωλήνωσεων είναι μεγαλύτερος από τις αποσωληνώσεις” είπε. Σύμφωνα με τα όσα είπε η ίδια, 86% είναι η πληρότητα των ΜΕΘ στην επικράτεια και 91% στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

«Τώρα είναι η ώρα της αυτοσυγκράτησης. Έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας», είπε ακόμα με νόημα, σημειώνοντας πως κάθε άλλο παρά… κοντεύει το τέλος της κρίσιμης περιόδου που διανύουμε.

Μαγιορκίνης: Σημάδια σταθεροποίησης της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη

Στην Ελλάδα, την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια παρουσιάζει εύθραυστη σταθεροποίηση, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση για την πανδημία.

«Η πίεση στο σύστημα Υγείας παραμένει υψηλή. Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας, επιβαρύνθηκε σε ποσοστό λίγο πάνω από το 6%. Στην Αττική, η επιδημία παρουσίασε συρρίκνωση 5% με δειλά σημεία εύθραυστης βελτίωσης και στη Θεσσαλονίκη παρουσίασε μικρή αύξηση με ενδείξεις σταθεροποίησης», είπε ο καθηγητής.

Όπως ανέφερε, η ευαισθησία των self-tests αποτιμάται στο 80%.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ