Στο λιμάνι Παλαιόχωρας μεταφέρονται οι 331 μετανάστες - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Στο λιμάνι Παλαιόχωρας μεταφέρονται οι 331 μετανάστες

Που εντοπίστηκαν το βράδυ της Κυριακής σε μικρό ξύλινο σκάφος ανοικτά της Κρήτης.

kriti-diasosi-metanaston

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση μεταφοράς στο λιμάνι της Παλαιόχωρας Χανίων των 331 μεταναστών που εντοπίστηκαν το βράδυ της Κυριακής σε μικρό ξύλινο σκάφος ανοικτά της Κρήτης.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση των ελληνικών αρχών οι 331 μετανάστες μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο δεξαμενόπλοιο «OLYMPIC FAITH» που νωρίς το πρωί έφτασε στα ανοικτά της Παλαιόχωρας.

Ωστόσο, λόγω του μεγάλου μεγέθους του το πλοίο δεν ήταν δυνατόν να δέσει στο λιμάνι και η αποβίβαση των μεταναστών στα Χανιά αποφασίστηκε να γίνει με πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος και με τρία αλιευτικά σκάφη, τα οποία έχουν κληθεί για να συνδράμουν.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς των μεταναστών στη στεριά θα οδηγηθούν με λεωφορεία στα Χανιά, προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία πιστοποίησής τους, ενώ ο κρατικός μηχανισμός και εθελοντές είναι ήδη σε ετοιμότητα προκειμένου να παράσχουν κάθε βοήθεια στους μετανάστες.

Οι μετανάστες θα φιλοξενηθούν προσωρινά σε χώρο του εκθεσιακού κέντρου Αγιάς, καθώς λόγω του μεγάλου αριθμού τους ήταν αδύνατον να βρεθεί ανάλογος χώρος στην Παλαιόχωρα.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ