Στο «ρινγκ» της Βουλής κυβέρνηση και Τσίπρας - Karfitsa.gr
Πολιτική

Στο «ρινγκ» της Βουλής κυβέρνηση και Τσίπρας

Η «μάχη» των προγραμματικών και η… εφαρμογή του μνημονίου

tsipras maximou1

Η κυβέρνηση ξεκινά από απόψε (19:30) τη μάχη με το χρόνο για την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου και των προαπαιτούμενων ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να εκταμιευθεί η δόση.

Το πρώτο σοβαρό τεστ δεν είναι άλλο από τις προγραμματικές δηλώσεις η συζήτηση των οποίων ξεκινά απόψε στη Βουλή στις 19:30 με μόνο ομιλητή την πρώτη ημέρα της ανάγνωσης τους τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Την Τρίτη και την Τετάρτη οι συνεδριάσεις της ολομέλειας συνεχίζονται με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τους υπουργούς, ενώ θα μιλήσουν και βουλευτές.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, οπότε η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης με φανερή ονομαστική ψηφοφορία. Θα προηγηθούν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών όλων των πτερύγων της Βουλής, οι οποίοι και τοποθετούνται επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Τι θα πει ο πρωθυπουργός

Πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου θέλουν τον πρωθυπουργό στη διάρκεια της τοποθέτησης του να υπερτονίζει πως η συμφωνία πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα ώστε να ανοίξει η συζήτηση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Τσίπρας θα εξηγήσει επίσης βήμα προς βήμα τον τρόπο εφαρμογής των συμφωνηθέντων με βασικούς άξονες την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στο δημόσιο τομέα και το νέο φορολογικό νόμο.

Πάταξη της διαφθοράς… round 2

Διαβάστε περισσότερα στο paraskhnio.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ