Στο ΣτΕ κατά του hot spot κάτοικοι και φορείς της Χίου - Tι δηλώνει ο δικηγόρος τους - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Στο ΣτΕ κατά του hot spot κάτοικοι και φορείς της Χίου – Tι δηλώνει ο δικηγόρος τους

9 σύλλογοι και 101 πολίτες της Χίου..

maxresdefault_42Στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας, το Συμβούλιο της Επικρατείας, προσέφυγαν και επίσημα το μεσημέρι της Πέμπτης 9 σύλλογοι και 101 πολίτες της Χίου, ως ύστατο μέτρο κατά της ανύπαρκτης πολιτικής της κυβέρνησης.

Οι υπογράφοντες την αίτηση ακυρώσεως ζητούν τη διακοπή λειτουργίας της ΒΙ.ΑΛ. μέσα από την προσβολή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού με βάση την οποία προβλέπεται η σύσταση του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής και προσωρινών δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή του Χαλκειούς.

Τι αναφέρουν

Στο κείμενο της προσφυγής οι κάτοικοι σημειώνουν κατ’ αρχήν ότι οι Χιώτες επέδειξαν και συνεχίζουν να επιδεικνύουν «έμπρακτα και με τεράστιο κόστος την ανθρωπιστική τους αλληλεγγύη και την πλήρη συμπαράστασή τους προς όλους όσους από τους συνανθρώπους μας αποτελούν, πράγματι, τα αθώα θύματα ενός αιματηρού πολέμου και μίας τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης».

Ωστόσο όπως σημειώνουν οι υπογράφοντες τόσο η ελληνική πολιτεία όσο και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί «κρύφτηκαν υποκριτικά και δόλια πίσω από τα ανθρωπιστικά μας αισθήματα και μετέτρεψαν, με διάφορα προσχήματα, τη Χίο από τόπο προσωρινής άφιξης σε τόπο   μόνιμης και μακροπρόθεσμης εγκατάστασης, όχι μόνον των πραγματικών προσφύγων, αλλά και όλων όσων εκμεταλλεύονται το καθεστώς και την ιδιότητα του πρόσφυγα, ενώ δεν έχουν στην πραγματικότητα ουδεμία σχέση με αυτή».

Οι κάτοικοι σημειώνουν ότι ο εγκλωβισμός 3.000 ατόμων στη Χίο δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα, την ασφάλεια, την υγεία και, γενικότερα, στη δυνατότητα, ομαλής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξη του νησιού.

Τα αιτήματα

Αναφερόμενοι στα αιτήματά τους οι υπογράφοντες την αίτηση προσφυγής ζητούν όχι μόνον να μην δημιουργηθεί καμία απολύτως άλλη, νέα υποδομή υποδοχής ή εγκατάστασης προσφύγων στο νησί, αλλά και να εξαιρεθεί οριστικά και αμετάκλητα η Χίος από τόπος υποδοχής ή εγκατάστασης προσφύγων, οικονομικών μεταναστών.

politischios.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ