Στο ΣτΕ προσέφυγε σύμβουλος επικρατείας κατά προαγωγής συναδέλφου του - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Στο ΣτΕ προσέφυγε σύμβουλος επικρατείας κατά προαγωγής συναδέλφου του

Όπως είναι γνωστό, τον περασμένο Οκτώβριο το υπουργικό συμβούλιο κάλυψε, μεταξύ των άλλων, την κενή θέση ...

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγε ο σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος Ποταμιάς και ζητεί να ακυρωθεί το από 23.10.2015 Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο προήχθη σε αντιπρόεδρο του ΣτΕ ο Ιωάννης Γράβαρης.

Στο ΣτΕ προσέφυγε σύμβουλος επικρατείας κατά προαγωγής συναδέλφου του

Όπως είναι γνωστό, τον περασμένο Οκτώβριο το υπουργικό συμβούλιο κάλυψε, μεταξύ των άλλων, την κενή θέση του προέδρου του ΣτΕ και τεσσάρων αντιπροέδρων του ΣτΕ
Μεταξύ των αυτών που δεν προήχθησαν σε αντιπρόεδρο ήταν και ο κ. Ποταμιάς (15ο στην επετηρίδα), ο οποίος υποστηρίζει ότι με την προαγωγή του 18ου στην επετηρίδα κ. Γράβαρη και την παράλειψη εκείνου, παραβιάστηκαν οι όροι του άρθρου 90 του Συντάγματος που καθορίζει ζητήματα προαγωγών δικαστικών λειτουργών.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον κ. Ποταμιά, παραβιάστηκαν οι όροι: α) της απαγόρευσης της αδικαιολόγητης επέμβασης στην επετηρίδα των υποψηφίων δικαστικών λειτουργών που έχουν τα νόμιμα προσόντα για την επιλογή σε κενές θέσεις αντιπροέδρων, γιατί αυτό προσβάλλει τον πυρήνα της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, β) της ουσιώδους διαδικασίας, καθώς δεν ζητήθηκε η γνώμη της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, όπως προβλέπει ο «νόμος Καστανίδη» (3841/2010) και γ) του «νόμου Καστανίδη» σύμφωνα με το οποίο δεν μπορούσε να πληρώσει κενή θέση αντιπροέδρου ο 18ος στην επετηρίδα σύμβουλος Επικρατείας, κ. Γράβαρης.

Τέλος, αναφέρει κ. Ποταμίας ότι μετά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001 απαγορεύεται η αδικαιολόγητη ανατροπή της σειράς αρχαιότητας (επετηρίδα) των δικαστικών λειτουργών που διαθέτουν τα νόμιμα προσόντα προς προαγωγή στον βαθμό του αντιπροέδρου.

ethnos.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ