Στο τέλος της εβδομάδας στη Βουλή η κυβερνητική πρόταση για τον εκλογικό νόμο - Karfitsa.gr
Πολιτική

Στο τέλος της εβδομάδας στη Βουλή η κυβερνητική πρόταση για τον εκλογικό νόμο

Καταλήγοντας επέκρινε τη Νέα Δημοκρατία

gerovasili-briefing-660x300

Στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας βρίσκεται η πρόταση της κυβέρνησης για την κατάργηση του μπόνους, την απλή αναλογική και την ψήφο στα 17, όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, κάνοντας επίσης γνωστό ότι θα κατατεθεί στη Βουλή στο τέλος της εβδομάδας και θα ψηφιστεί το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου, πιθανότατα μόλις επιστρέψει από την Κίνα ο Πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, η κυβερνητική πρόταση λαμβάνει υπόψη τις συζητήσεις του Πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων, καθώς και πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες άλλων κομμάτων, όπως για παράδειγμα την Πρόταση Νόμου του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο 2015.

Εκτίμησε μάλιστα πως η διαδικασία της συζήτησης στη Βουλή μπορεί να βοηθήσει ώστε να υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες συγκλίσεις από αυτές που έχουν ήδη διαπιστωθεί.

Καταλήγοντας επέκρινε τη Νέα Δημοκρατία για τη στάση της, καθώς έχει τονίσει ότι τάσσεται κατά της απλής αναλογικής:

«Η ιστορική αναγκαιότητα για την καθιέρωση της ισοτιμίας της ψήφου και η απήχηση της πρότασης στο λαό πρέπει να είναι το κριτήριο των κομμάτων. Από τη Ν.Δ. δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ