Στον «αέρα» 500.000 επικουρικές συντάξεις - Karfitsa.gr
Οικονομία

Στον «αέρα» 500.000 επικουρικές συντάξεις

Έκτακτος οικονομικός έλεγχος από ορκωτούς ελεγκτές διατάχθηκε σε 35 επικουρικά ταμεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, κατόπιν εντολής του υπουργείου Εργασίας και με απόφαση της διοίκησης του ΕΤΕΑ, καθώς από έρευνα που έγινε στα οικονομικά τους στοιχεία, εν όψει των αλλαγών για την εφαρμογή των ατομικών λογαριασμών με τις εισφορές που πραγματικά έχει καταβάλει ο κάθε εργαζόμενος, αποκαλύφθηκε ότι αγνοούνται οι εισφορές 500.000 ασφαλισμένων και οι επικουρικές τους συντάξεις είναι κυριολεκτικά στον αέρα.

Οι ορκωτοί ελεγκτές θα ζητήσουν όλα τα οικονομικά στοιχεία των τελευταίων ετών, καθώς πολλά από τα Ταμεία αυτά δεν έχουν υποβάλλει ισολογισμούς εδώ και μία 10ετία.

Στην έρευνα που έκανε το ΕΤΕΑ, που είναι πλέον το μεγάλο επικουρικό ταμείο των μισθωτών, αποκαλύφθηκε ότι ο χρόνος ασφάλισης που έχουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δεν αντιστοιχεί στις πραγματικά καταβληθείσες εισφορές τους.

Και αυτό γιατί οι εργαζόμενοι μπορεί να είχαν κάθε μήνα κρατήσεις για επικουρική ασφάλιση από το μισθό τους, αλλά στην πραγματικότητα αυτές οι εισφορές για έναν αριθμό 500.000 εργαζομένων είτε δεν αποδίδονταν, είτε αποδίδονταν μισές στο Ταμείο τους.

Έτσι λοιπόν οι 500.000 ασφαλισμένοι δεν θα πάρουν σύνταξη με βάση το χρόνο ασφάλισης αλλά με το πόσες εισφορές έχουν πραγματικά πληρώσει. Στην πράξη έρχεται μείωση και μάλιστα πολύ μεγάλη στις επικουρικές τους συντάξεις, αν λάβει κανείς υπόψη το γεγονός ότι πληρώνονταν συντάξεις των 400 ευρώ ενώ οι εισφορές αναλογούσαν σε σύνταξη των 150 ευρώ.

Ελεύθερος Τύπος

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ