"Στον αέρα" το εξάμηνο του ΤΕΙ Αθηνών λόγω κατάληψης για τον Ρωμανό - Karfitsa.gr
Κοινωνία

“Στον αέρα” το εξάμηνο του ΤΕΙ Αθηνών λόγω κατάληψης για τον Ρωμανό

Αλλάζει η ρύθμιση στους κρατούμενους με «βραχιολάκι»

tei_athinas_0

Ότι θα χαθεί το εξάμηνο αν συνεχιστεί η κατάληψη για τον Νίκο Ρωμανό, εξήγησε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθηνών Μιχάλης Μπρατάκος και τόνισε πως πρέπει να βρεθεί λύσει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες προκειμένου κάτι τέτοιο να αποφευχθεί.

Το ΤΕΙ τελεί υπό κατάληψη για περισσότερες από δέκα ημέρες, με το αίτημα της χορήγησης εκπαιδευτικής άδειας στον Νίκο Ρωμανό, προκειμένου να παρακολουθεί τα μαθήματα στην σχολή που έχει εισαχθεί.

Σε παρέμβασή του, ο υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε την  κατάθεση διορθωτικής νομοθετικής ρύθμισης, η οποία θα λύσει τα διαδικαστικά κολλήματα που υπάρχουν και δεν επιτρέπουν την χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας σε κρατούμενους με «βραχιολάκι».

«H νομοθεσία αυτή ψηφίστηκε ήδη το 2014, εμείς πήραμε τα κανονιστικά μέτρα, δημιουργήσαμε την υποδομή και ο νόμος δεν εφαρμόζεται στο βαθμό που θα χρειαζόταν, δεν μπορούμε παρά να να κάνουμε μια νομοθετική διόρθωση που να διευκολύνει το περιεχόμενό του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες για τις αλλαγές που θα φέρει η νομοθετική παρέμβαση.

Ο ίδιος εξήγησε ότι με την ισχύουσα νομοθεσία, οι διαδικαστικοί όροι για την απονομή αυτής της άδειας φαίνεται ότι δεν διευκολύνουν την εφαρμογή, ενώ πρόσθεσε ότι αυτό έχει να κάνει με το «βραχιολάκι», αλλά όχι με τον τεχνικό εξοπλισμό.

Τέλος, τόνισε, ότι θα γίνει προσπάθεια αυτή η ρύθμιση να μπει στο πρώτο νομοσχέδιο το οποίο θα προωθηθεί στη Βουλή.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ