Στον εισαγγελέα οι ανθοπώλες για το παρεμπόριο λουλουδιών στα Πανεπιστήμια - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Στον εισαγγελέα οι ανθοπώλες για το παρεμπόριο λουλουδιών στα Πανεπιστήμια

Στον εισαγγελέα προσέφυγαν οι ανθοπώλες της Θεσσαλονίκης, μέσω του επαγγελματικού επιμελητηρίου, για τη δράση πλανόδιων μικροπωλητών λουλουδιών στα Πανεπιστήμια κατά τη διάρκεια των τελετών ορκωμοσίας φοιτητών. Σήμερα Τρίτη κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Πρωτοδικών ζητώντας να ληφθούν μέτρα για το παρεμπόριο που έχει αναπτυχθεί.

Σύμφωνα με την αναφορά που κατατέθηκε από το επαγγελματικό επιμελητήριο Θεσσαλονίκης οι πλανόδιοι δραστηριοποιούνται μόνον τις περιόδους ορκωμοσίας φοιτητών και πουλούν έτοιμες ανθοδέσμες από 10 έως 30 ευρώ την κάθε μία. «Δεν έχουν άδειες να εξασκούν το επάγγελμα, ούτε εκδίδουν παραστατικά, ενώ και τα άνθη είναι κακής ποιότητας και άγνωστης προέλευσης», τονίζουν στο κείμενο που κατατέθηκε στον εισαγγελέα.

Οι ανθοπώλες υπογραμμίζουν πως το παρεμπόριο έχει αναπτυχθεί καθώς όταν πλησιάζει η αστυνομία, οι πλανόδιοι κρύβονται πίσω από τα κάγκελα του πανεπιστημίου γνωρίζοντας ότι οι διωκτικές αρχές δεν μπορούν να παρέμβουν. Ακόμη όμως και όταν έγιναν συλλήψεις σημειώνουν πως απλώς επιβλήθηκε ένα πρόστιμο. Οι ανθοπώλες κάνουν λόγο για τζίρους δεκάδων χιλιάδων ευρώ που χάνεται από τα νόμιμα ανθοπωλεία της Θεσσαλονίκης και σε ημερήσια βάση στο κάθε ίδρυμα μπορεί να ξεπεράσουν και τις 3.000 ευρώ.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπως και στο ΤΕΙ, ενώ αναφορές υπάρχουν για παράπονα ανθοπωλών σε όλη την Ελλάδα.

Κ.Κ.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.
 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ