Γ. Στουρνάρας "Αν χρειαστεί νέο πακέτο στήριξης η Ελλάδα ...δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα" - Karfitsa.gr
Οικονομία

Γ. Στουρνάρας “Αν χρειαστεί νέο πακέτο στήριξης η Ελλάδα …δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα”

Την βεβαίωση του ότι στην περίπτωση που η Ελλάδα χρειαστεί ένα νέο πακέτο στήριξης δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές και νέα μέτρα , έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας με δήλωση του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα ξεκαθάρισε ότι «αν χρειαστεί περαιτέρω στήριξη η Ελλάδα, αυτή θα είναι της τάξεως των 10 δισ. ευρώ, πολύ μικρό ποσό δηλαδή συγκριτικά με τα προηγούμενα μνημόνια. Και δε μιλάμε για νέο μνημόνιο, αλλά για ένα πακέτο οικονομικής στήριξης, χωρίς νέους όρους. Εξάλλου μέχρι το 2015 έχουν τεθεί οι στόχοι – οι υποχρεώσεις μας – και δε μπορούν να απαιτηθούν άλλα μέτρα, ούτε να τεθούν άλλοι στόχοι».

Στην συνέχεια επισήμανε ότι δεν υπάρχει το ενδεχόμενο κουρέματος του Ελληνικού χρέους αλλά θα εφαρμοστεί ότι συμφωνήθηκε στο κρίσιμο Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 . «Δεν υπάρχει περίπτωση κουρέματος του χρέους. Υπάρχει όμως νομική βάση από την απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 για επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του χρέους και για μείωση του επιτοκίου δανεισμού μας, κι αυτά θα γίνουν».

Αναφορικά με το πότε θα μπορέσει η χώρα να δανειστεί από τις αγορές ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από δύο παράγοντες: «Δεν έχουμε τις δύο απαραίτητες προϋποθέσεις για να βγούμε στις αγορές, που είναι, πρώτον, η ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος και, δεύτερον, η εμφάνιση θετικού ρυθμού ανάπτυξης στο ΑΕΠ για δύο συνεχόμενα τρίμηνα». Θεωρεί όμως ότι αυτοί οι δύο στόχοι θα επιτευχθούν μέσα στο 2014 με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα από τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων.Στο τέλος του έτους θα κριθεί αν θα έχουμε τελικά πρωτογενές πλεόνασμα φέτος ή θα το πετύχουμε την επόμενη χρονιά»

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ