"Στους γιατρούς η ευθύνη για το κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ" - Karfitsa.gr
Πολιτική

«Στους γιατρούς η ευθύνη για το κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ»

«Μόνοι τους κατέστησαν αυτή τη διαδικασία αναπόφευκτη»

adonis-georgiadis-arxeiou

Στη συνεχιζόμενη εδώ και τρεις μήνες απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ απέδωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης την απόφαση για το προσωρινό κλείσιμο των ιατρείων του Οργανισμού.

«Μόνοι τους κατέστησαν αυτή τη διαδικασία αναπόφευκτη», ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και εξήγησε ότι ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε να γίνει η μεταρρύθμιση εν λειτουργία, ωστόσο, ανετράπη λόγω της απεργίας των γιατρών.

Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε συγγνώμη από τους ασφαλισμένους που ταλαιπωρούνται εδώ και τρεις μήνες και επισήμανε ότι θα υπάρξει μια μικρή επιπλέον ταλαιπωρία για έναν μήνα «για να έχουμε για το μέλλον ένα σύστημα που να λειτουργεί».

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για το ΠΕΔΥ

Εν τω μεταξύ, χθες το βράδυ δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης ο νόμος για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), που μετατρέπει τον ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας και εντάσσει τις Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο ΕΣΥ.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται το προσωρινό κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ και η μετατροπή τους σε κέντρα υγείας αστικού τύπου, καθώς και η ένταξη 8.500 εργαζομένων στις Μονάδες του ΕΟΠΥΥ σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ