Σχέδιο για άρση του αδιεξόδου στο Ασφαλιστικό μέσω περικοπών - Karfitsa.gr
Karfitsomata Οικονομία

Σχέδιο για άρση του αδιεξόδου στο Ασφαλιστικό μέσω περικοπών

Ειδικά για την εθνική σύνταξη το υπουργείο έχει επεξεργαστεί...

asfalistiko-1024x461Περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων, μειώσεις στα εφάπαξ βοηθήματα και στα μερίσματα, μειωμένο ανώτατο πλαφόν συντάξεων και εναλλακτικά σενάρια για τις εισφορές αγροτών και επιστημόνων περιλαμβάνει, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, το «σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ» για τον απεγκλωβισμό της κυβέρνησης από τις «συμπληγάδες του Ασφαλιστικού».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ορισμένα από τα μέτρα που η κυβέρνηση έχει μετρήσει και έχει αποστείλει στους θεσμούς είναι η καθιέρωση «εθνικής σύνταξης δύο ταχυτήτων», οι οριζόντιες μειώσεις 5% σε επικουρικές συντάξεις, οι μειώσεις 20% – 50% στα εφάπαξ και στα μερίσματα, η μείωση του ανώτατου πλαφόν της κύριας σύνταξης κάτω των 2.000 ευρώ, από 2.773 που είναι σήμερα, και η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.

Ειδικά για την εθνική σύνταξη το υπουργείο έχει επεξεργαστεί και έχει ποσοτικοποιήσει δύο σενάρια. Η περικοπή της εθνικής σύνταξης θεωρείται εξάλλου από τους τεχνοκράτες ιδιαιτέρως αποτελεσματική γιατί εφαρμόζεται στο σύνολο των συνταξιούχων και για κάθε ευρώ μείωσης προκύπτει 30 εκατ. ευρώ εξοικονόμηση στη συνταξιοδοτική δαπάνη.in.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ