Σχέδιο Κανονισμού για τα ροδάκινα στις 22 Αυγούστου από την ΕΕ - Karfitsa.gr
Οικονομία

Σχέδιο Κανονισμού για τα ροδάκινα στις 22 Αυγούστου από την ΕΕ

Οι αποζημιώσειςυπολογίζονται στα 23-30 εκατ. ευρώ

 

rodakina-frouta

Μετά και το ρωσικό εμπάργκο η ΕΕ επεξεργάστηκε σχέδιο Κανονισμού για τα ροδάκινα, το οποίο θα παρουσιάσει στα κράτη-μέλη, την Παρασκευή 22-08-2014, διευκρινίζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καθησυχάζοντας για την απουσία τους από τη λίστα των προϊόντων που αφορούν οι αποζημιώσεις των 125 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε η Κομισιόν. Δεν επηρεάζονται τα ήδη ανακοινωθέντα μέτρα για τα ροδάκινα, συμπληρώνει το υπουργείο.

Νωρίτερα η Κομισιόν διευκρίνισε ότι το πακέτο αποζημιώσεων για τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια υπολογίζεται στα 23-30 εκατ. ευρώ.

Διευκρινήσεις  του υπουργείου

«Αναφορικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 18 Αυγούστου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ορισμένα ευπαθή φρούτα και λαχανικά, που πλήττονται από το ρώσικο εμπάργκο, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διευκρινίζει τα εξής:

1. Τα μέτρα για τα ροδάκινα αποτέλεσαν ξεχωριστή ανακοίνωση από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε. κ. Dacian Ciolos στις 11-08-2014. Υπενθυμίζουμε ότι τα μέτρα αυτά ανακοινώθηκαν μετά από την παρέμβαση του Έλληνα Υπουργού – στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών – πριν από περίπου ένα μήνα, με βάση τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η αγορά ροδακίνου.

Μετά και το ρωσικό εμπάργκο η ΕΕ επεξεργάστηκε σχέδιο Κανονισμού για τα ροδάκινα, το οποίο θα παρουσιάσει στα Κράτη Μέλη, την ερχόμενη Παρασκευή 22-08-2014.

2. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφορούν ορισμένα άλλα ευπαθή φρούτα και λαχανικά που θίγονται επίσης από το ρωσικό εμπάργκο και που έχουν ενδιαφέρον για τους παραγωγούς της χώρας μας (ακτινίδια, μήλα, επιτραπέζια σταφύλια κ.λ.π.) και δεν επηρεάζουν τα ήδη ανακοινωθέντα μέτρα για τα ροδάκινα».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ