Σχεδόν τρεις ώρες μετά την πυρκαγιά ειδοποίησε τις ελληνικές αρχές ο πλοίαρχος (ΝΕΟ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ) - Karfitsa.gr
Karfitsomata Κοινωνία

Σχεδόν τρεις ώρες μετά την πυρκαγιά ειδοποίησε τις ελληνικές αρχές ο πλοίαρχος (ΝΕΟ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Νέα στοιχεία έρχτονται στο φως για το Norman Atlantic

Άλλο ένα στοιχείο που μπορεί να σημαίνει πολλά για την τύχη του πλοίου Norman Atlantic και των εκατοντάδων επιβαινόντων σε αυτό έδωσε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Παρασκευής το Λιμενικό.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία ενώ η φωτιά εκδηλώθηκε στις 4:10 τα ξημερώματα της Κυριακής, ο Ιταλός καπετάνιος χρειάστηκε σχεδόν τρεις ώρες προκειμένου να επικοινωνήσει με τις ελληνικές αρχές αν και το πλοίο βρισκόταν στον ελληνικό χώρο ευθύνης.

Όπως προκύπτει από τα καταγεγραμμένα δεδομένα στο Ολυμπία Ράδιο, τον διαύλο επικοινωνίας στην θάλασσα, η πρώτη κλήση του Ιταλού καπετάνιου έγινε στις 7:03.

Είχε μεσολαβήσει στις 5:40 τηλεφωνική επικοινωνία του ελληνικού θαλάμου επιχειρήσεων με επιβάτη του πλοίου ο οποίος κάλεσε στον αριθμό 112 και με τρεμάμενη φωνή ενημέρωσε πως έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Υπενθυμίζεται ότι ακόμα και αυτή η πρώτη επικοινωνία μετά από τόση καθυστέρηση αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολη καθώς όπως έχει δηλώσει ο επικεφαλής του θαλάμου επιχειρήσεων του Λιμενικού υπήρχε πρόβλημα τόσο με τη γλώσσα όσο και με την κατανόηση των απλών ναυτικών εντολών προς τον καπετάνιο του Norman Atlantic. Πηγή: protothema

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ