Συνάντηση αγροτών - Θ. Καράογλου... - Karfitsa.gr
Πολιτική

Συνάντηση αγροτών – Θ. Καράογλου…

Μετά τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης τους είπε οτι...

karaoglouΣυνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου είχε 20μελής αντιπροσωπεία αγροτών, που έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το μεσημέρι έξω από το υπουργείο, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους ενάντια στα νέα μέτρα για τη φορολόγησή τους.

Στη συνάντηση, διάρκειας περίπου 40 λεπτών, οι αγρότες παρουσίασαν στον υπουργό τα αιτήματά τους και τού επέδωσαν σχετικό ψήφισμα.

Οι αγρότες εκφράζουν την αντίθεσή τους στην τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων από όσους εξ αυτών έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και ζητούν -μεταξύ άλλων- τα εξής: αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ (με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί), παύση των δικαστικών διώξεων σε βάρος των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία και “κούρεμα” 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ.

Λίγο μετά τις 13:00 έξω από το υπουργείο παρέμεναν συγκεντρωμένοι περίπου 500 αγρότες, οι οποίοι κατέφθασαν στην πόλη κυρίως με λεωφορεία.

Στην περιοχή πέριξ του υπουργείου παρατάχθηκαν 21αγροτικά οχήματα και, συμβολικά, ένα τρακτέρ. Οι αγρότες κρατούσαν πανό στα οποία αναγραφόταν μεταξύ άλλων «Όχι στο ξεκλήρισμα της υπαίθρου».

Στο συλλαλητήριο, που έγινε ύστερα από κάλεσμα των παραγωγών της Ημαθίας, συμμετείχαν αγρότες από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ