Συνεδριάζει η Γερουσία της Βραζιλίας για την αποπομπή της Ντίλμα Ρούσεφ - Karfitsa.gr
Διεθνή

Συνεδριάζει η Γερουσία της Βραζιλίας για την αποπομπή της Ντίλμα Ρούσεφ

Θεωρείται πολύ πιθανό να αποχωρήσει οριστικά από τη προεδρία

dilma-roussefΗ συνεδρίαση η οποία θα λήξει με την ψηφοφορία επί της οριστικής ή μη αποπομπής της προσωρινά έκπτωτης προέδρου της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ άρχισε στη Γερουσία, άνω σώμα του Κογκρέσου της χώρας.

Η αποπομπή της κ. Ρούσεφ, που θεωρείται πολύ πιθανή, θα θέσει τέρμα στη διακυβέρνηση της χώρας από προέδρους που ανήκουν στο αριστερό – κεντροαριστερό Κόμμα Εργατών από τον Ιανουάριο του 2003 μέχρι σήμερα.

Πρώην κυβερνητικοί σύμμαχοι της κ. Ρούσεφ από το Κέντρο και την Κεντροδεξιά έχουν συνασπιστεί με τα υπόλοιπα, παραδοσιακά αντιπολιτευόμενα κόμματα της Κεντροαριστεράς και έχουν σχηματίσει νέα κυβερνητική πλειοψηφία τόσο στη Βουλή όσο και στη Γερουσία.

Ο αντιπρόεδρος της χώρας, κεντρώος Μισέλ Τέμερ έχει αναλάβει την προεδρία της χώρας και έχει σχηματίσει νέα κυβέρνηση Κέντρου – Κεντροδεξιάς, η οποία, εάν η κ. Ρούσεφ καθαιρεθεί, θα μείνει στην εξουσία μέχρι τις αρχές του 2019.

Η προσωρινά έκπτωτη πρόεδρος κατηγορείται ότι εξαπάτησε τον λαό και τα νομοθετικά σώματα της χώρας, χρησιμοποιώντας παράτυπα κρατικούς τραπεζικούς πόρους για να μειώσει τεχνητά το έλλειμμα του προϋπολογισμού, ώστε να επανεκλεγεί πρόεδρος το 2014.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ