, Σάββατο
04 Φεβρουαρίου 2023

Α. Σιμητροπούλου: Θέλω να κοιτάω τον κόσμο στα μάτια

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είναι ο ορισμός αυτού που λέμε νέο αίμα στην πολιτική.

Το τρίπτυχο «έξυπνη, όμορφη, πετυχημένη» της ταιριάζει απολύτως. Θα προσθέσουμε ότι είναι και δυναμική – αν και είναι μάχιμη δικηγόρος, εκλεγόταν στις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου του δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη στον Άλιμο, υπηρετώντας τους συνδημότες της από τη θέση της αντιδημάρχου με επιτυχία.

Γεννήθηκε το 1983 και κατάγεται από τις Κροκεές Λακωνίας. Ο πατέρας της είναι λογιστής και έχει δύο αδέλφια. Οάνθρωπος που την επηρέασε στην πολιτική ζύμωση ήταν βεβαίως ο μπαμπάς της, μέλος του ΠΑΣΟΚ, «δαχτυλοδεικτούμενος» στην Σπάρτη, όπως λέει πολλές φορές η ίδια, αφού στις αρχές της δεκαετίας του ’80 η περιοχή ήταν κάστρο της ΝΔ.Αργότερα η οικογένειά της ήρθε στην Αθήνα και στη συνέχεια μετακόμισαν στον Άλιμο.

Η Αναστασία μπήκε πολύ νέα στην πολιτική -λόγω DNA προφανώς- και ασχολήθηκε με τα κοινά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έχει σπουδάσει στη Νομική Σχολή της Αθήνας και από τον Σεπτέμβριο του 2007 είναι μάχιμη δικηγόρος, έχοντας από το 2010 δημιουργήσει το δικό της δικηγορικό γραφείο στον Άλιμο Αττικής.

Το 2010 εξελέγη δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αλίμου. Διετέλεσε αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας καιΝομικών Θεμάτων από το 2014 έως το 2017. Έπειτα ανέλαβε αντιδήμαρχος ΔιεύθυνσηςΚοινωνικών Υπηρεσιών και Νομικής Υπηρεσίας και έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων,αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου (2013-2014) καιιδρυτικό μέλος του Ιδρύματος «Γρηγόρης Λαμπράκης». Επίσης, είναι τακτικό μέλος του Συνδέσμου Δήμων Μητροπολιτικού Πόλου.

Η επιλογή της στη θέση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου έγινε με πρωτοβουλία του ίδιου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ χωρίς να υπάρχει προσωπική γνωριμία με την Αναστασία.

Το μπαλέτο, η Εύβοια και η αγάπη για τα παιχνίδια της αλάνας

Όσο ήταν μικρή ασχολούνταν με το μπαλέτο, τις χορωδίες αλλά και τους παραδοσιακούς χορούς. Ζει ακόμη, όπως λέει, με τις παιδικές της αναμνήσεις, τα ωραία χρόνια της νεότητας και τα παιχνίδια της αλάνας.

Το μότο της ζωής της είναι «χαμόγελο και αισιοδοξία», ενώ δίνει μεγάλη σημασία στους στόχους αλλά και στην πάλη για τις αξίες και τα ιδανικά. Η ενασχόλησή της με την κεντρική πολιτική την έχει γοητεύσει και είναι κάτι που τη γεμίζει απολύτως.

Ακούει πολύ ελληνική μουσική, έντεχνη, και λατρεύει τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και τη Μελίνα Ασλανίδου. Όταν έχει ελεύθερο χρόνο πηγαίνει στην Εύβοια,όπου έχει εξοχικό, αλλά και στο Βραχάτι Κορινθίας, στην αδελφή της.

Οικογένεια δική της δεν έχει κάνει, αλλά έχει ένα σκυλάκι με το οποίο ασχολείται συνέχεια. Δεν της αρέσουν η υποκρισία και η έπαρση ορισμένων ανθρώπων. Πολιτικά είναι αισιόδοξη ιδιαίτερα για το ΠΑΣΟΚ.Όπως λέει η ίδια, θέλει πάνω από όλα να μπορεί να κοιτάει τον κόσμο στα μάτια τόσο τώρα όσο και μετά τις εκλογές.

Επειδή εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με κοινωνικά ζητήματα, αυτό που τη συγκλονίζει είναι, όπως λέει, ότι «υπάρχει τόσος πολύς κόσμος που έχει ανάγκη και ντρέπεται να ζητήσει βοήθεια».

Τα γεγονότα που τη σόκαραν ήταν η φονική πυρκαγιά στο Μάτι αλλά και οι πυρκαγιές στην Εύβοια…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL