, Τετάρτη
30 Νοεμβρίου 2022

Α. Σιμητροπούλου: Ζυγιστήκανε και το πολιτικό τους βάρος κρίθηκε ανεπαρκές

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αναστασία Σιμητροπούλου ξεκαθαρίζει ότι «το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν θα γίνει ο παράγοντας εκείνος που θα βοηθήσει τη ΝΔ να παραμείνει στην εξουσία ή να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Συνέντευξη στον ΑΝΤΩΝΗ Ι. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ

Θεωρεί ότι«όσο και αν “κουράζει” τη ΝΔ η αντισυνταγματική πράξη των υποκλοπών, η αλήθεια θα βγει στην επιφάνεια», υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα της θα κάνει τα πάντα για να λάμψει η αλήθεια.

Σε πρόσφατη συνέντευξή τουοπρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛυποστήριξε μεταξύ άλλων πως «εχθρός όλων είναι η πολιτική αστάθεια». Ποια θα είναι η στάση του κόμματός σας αν υπάρξει αυτό το ενδεχόμενο;

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγήςέχει αποδείξει διαχρονικά ότι αποτελεί τον εγγυητή της σταθερότητας στην πολιτική ζωή του τόπου μας. Φυσικά, όσο και να το επιδιώκουν τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν θα γίνει ο παράγοντας εκείνος που θα βοηθήσει τη ΝΔ να παραμείνει στην εξουσία ή να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑστην κυβέρνηση. Παρά τις προσπάθειες των δύο κομμάτων να μας ταυτίσουν με τη μία ή την άλλη παράταξη, εμείς ακολουθούμε μια αυτόνομη πορεία, με ρεαλιστικές και πάνω από όλα εφαρμόσιμες και δίκαιες προτάσεις με επίκεντρο τον πολίτη και προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων.

Θεωρείτε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούν στρατηγική διάλυσης του ΠΑΣΟΚ;

Είναι πασιφανές ότι υπάρχει μια τοξική αντιπαράθεση ανάμεσα στα δύο κόμματα που κυβέρνησαν την πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια με οδυνηρά αποτελέσματα. Καθημερινά είμαστε θεατές έντονων διαξιφισμών για το ποιος από τους δύο (Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) κυβέρνησε χειρότερα. Ζυγιστήκανε, μετρηθήκανε και το πολιτικό τους βάρος κρίθηκε ανεπαρκές. Βλέπουν με πανικό το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής να τους χαλάει τη μαγιά και να κερδίζει κάθε μέρα όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Για αυτό και είναι έκδηληηαγωνία τους για το πώς θα κινηθεί το ΠΑΣΟΚ, εξ ου και η ατελείωτη προσπάθειά τους να αποδομήσουντην παράταξή μας.

Πώς σχολιάζετε την εκτίμηση που θέλει το κόμμα σας να μη «χειρίστηκε» καλά την υπόθεση των υποκλοπών, με αποτέλεσμα το ζήτημα αυτό να περιοριστεί σε μια αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να έχει μείνει στο επίπεδο της καταγγελίας;

Το σκάνδαλο των υποκλοπών αποτελεί ένα καίριοπλήγμα στη δημοκρατία. Δεν είναι προσωπικό θέμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, είναι θέμα κάθε πολίτη που ζει σε μια ευνομούμενη κοινωνία. Δεν νοείται το 2022 να ζούμε υπό τον φόβο ότι κάποιος ενδέχεται να παρακολουθεί τις συνομιλίες μας και να το παρουσιάζει ως κανονικότητα. Στη δημοκρατία δεν επιτρέπεται αυτή η «κανονικότητα» και είναι χρέος όλων μας να προστατεύσουμε τους θεσμούς. Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω προσπάθησε τεχνηέντως να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, να αποπροσανατολίσει τον κόσμομε την αρχική υποβάθμιση του θέματος, με τη δήθεν ανάμειξη ξένων κρατών, διασύροντας με αυτό τον τρόπο τη χώρα μας, με τη στοχοποίηση του κ. Ανδρουλάκηκαι τελευταία με την προσπάθειά της να ξεχαστεί το θέμα αυτό και να κρυφτούν κάτω από το χαλί οι τραγικές ευθύνες αυτής της παράνομης και αντισυνταγματικής της πράξης. Το σίγουρο είναι ότι θα το φτάσουμε μέχρι τέλους και ότι θα αποκαλυφθεί η πάσα αλήθεια παρά τα τεχνάσματα της ΝΔ να ξεχασθεί το όλο ζήτημα.

Η Εξεταστική Επιτροπή δεν μας έκανε σοφότερους αναφορικά με τις αιτίες που οδήγησαν την ΕΥΠ να βάλει στο στόχαστρό της τον Νίκο Ανδρουλάκη. Πώς σκοπεύετε ναλύσετε αυτόν τον γρίφο;

Σαφέστατα και δεν γίναμε σοφότεροι από την όλη διαδικασία της Εξεταστικής Επιτροπής με τον τρόπο με τον οποίο διενεργήθηκε.Άλλωστε, δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά από τη στιγμή που τους όρους της συζήτησης τους επέβαλε η κυβέρνηση όπως επίσης και τα άτομα που κλήθηκαν να καταθέσουν. Για αυτό είδαμε περιέργως να μην καλείται στην Εξεταστική ο κύριος Δημητριάδης,πρόσωπο-κλειδί της όλης υπόθεσης, το alterego του πρωθυπουργού. Έναπρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, το οποίο του έδινε αναφορά για κάθε του κίνηση. Από την άλλη,παρακολουθήσαμε με έκπληξη ότιπρόσωπα που τελικά κατέθεσαν, όπως ο απερχόμενος διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων, δεν προσέφεραν τίποτα ουσιαστικό στη συζήτηση, γιατί απλώς «εφηύραν» το απόρρητο. Επομένως, η φράση «όλα στο φως» που ισχυριζόταν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν απλώς «όλα στο σκοτάδι». Όσο και αν «κουράζει» τη ΝΔ η αντισυνταγματική πράξη των υποκλοπών, η αλήθεια θα βγει στην επιφάνεια.

Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσειςδείχνουν να έχουν «παγώσει» τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ;

Οιδημοσκοπήσεις αποτελούν μια αποτύπωση της στιγμής και είναι ένα εργαλείο το οποίο οφείλουμε να χρησιμοποιούμε σωστά και όχι όπως μας βολεύει κάθε φορά. Για αυτό πρέπει να διαβάζουμε και τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά. Τον τελευταίο καιρό διαπιστώνουμε την έντονη πλέον απογοήτευση των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση πάνω στα θέματα της ακρίβειας, της πανδημίας και των υποκλοπών. Επιπλέον, δενπρέπει να αγνοήσουμε το γεγονός ότι τη συγκεκριμένη περίοδο είμαστε έπειτα από τις καιροσκοπικές και ψηφοθηρικές παροχολογίεςτης κυβέρνησης στη ΔΕΘ και τις φρούδες ελπίδες που για άλλη μία φορά δημιουργεί στους πολίτες. Δυστυχώς,όμως, για τους συμπολίτες μας, η πραγματικότητά που βιώνουν είναι εντελώς διαφορετική από το αφήγημα της κυβέρνησης. οι πολίτες μέρα με τη μέρα συνειδητοποιούν ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι η μόνη αξιόπιστη παράταξη όπου οι προτάσεις της είναι οι πλέον ρεαλιστικές και δίκαιες προς όφελος φυσικά των πολλών και όχι των λίγων.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL