19:45, Πέμπτη
07 Ιουλίου 2022

Αργύρης Λούλατζης: Παλαιότερα υπήρχε στη Θεσσαλονίκη ένας διαφορετικός ρομαντισμός

Κατάγεται από τις Σέρρες. Εκεί πήρε τα πρώτα ερεθίσματα από τραγούδια και ήχους. Θυμάται να τον συγκινεί από μικρό παιδί η μουσική. Έπειτα ξεκίνησε να γράφει τραγούδια και το ένα έφερε το άλλο, ώσπου κατάλαβε πως η μουσική ήθελε να κατακλύζει κάθε πτυχή της ζωής του και αποφάσισε να δώσει όλο του το είναι εκεί. Ο λόγος για τον Αργύρη Λούλατζη. Έναν μουσικό που από τις πρώτες νότες που έβγαλε άρχισε να ξεχωρίζει και να καταφέρνει να συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα από τον χώρο της μουσικής στην Ελλάδα. Σε λίγες ημέρες έρχεται στη Θεσσαλονίκη, την πόλη που σπούδασε. Με αφορμή το live του μιλάει στην Karfitsa.

Πώς ήταν οι μουσικές σκηνές στη Θεσσαλονίκη όταν ξεκινήσατε και πώς τώρα;

Αρχές του 2000 πήγα στη Θεσσαλονίκη για σπουδές. Υπήρχε ένας ρομαντισμός διαφορετικός εκείνα τα χρόνια. Πολλές μικρές μπουάτ στο κέντρο της πόλης και όχι μόνο. Υπήρχε παλμός από Δευτέρα έως Κυριακή. Θυμάμαι παίζαμε σχεδόν κάθε μέρα τότε και όχι απαραίτητα με τα ίδια μουσικά projects. Άλλου πιο έντεχνα, άλλου πιο ροκ, άλλου πιο electro. Εδώ και καιρό έχουν αλλάξει κατά πολύ τα πράγματα στην όμορφη αυτή πόλη. Οι περισσότεροι αν όχι όλοι από αυτούς τους χώρους έχουν κλείσει πια, λίγο η κρίση, λίγο το φευγιό του κόσμου. Βέβαια έτσι είναι ο κύκλος, κλείνει ένας κι ανοίγει κάποιος άλλος .

Τι θυμάστε από τα πρώτα βήματά σας στη Θεσσαλονίκη;

Υπήρχε ο ενθουσιασμός και η όρεξη των πρώτων πειραμάτων. Πρόβες με φίλους, τζαμαρίσματα στα lives, κουβέντες, τραγούδια και γράψε σβήσε. Όμορφα χρόνια και τότε. Πάντοτε με αγάπη και αλήθεια.

Ακόμα και τώρα μου αρέσουν οι συνεργασίες και τα μουσικά παντρέματα. Γράφω ένα τραγούδι και ανάλογα την συγκυρία και τη ψυχοσύνθεση , μπορεί να πλησιάσω κάποιον καλλιτέχνη και αν του «μιλήσει» και τον αγγίξει να το πούμε παρέα. Έτσι κι έγινε με όσους έχω συνεργαστεί, απλά και όμορφα και τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.

Έχετε συνεργαστεί με σημαντικούς μουσικούς από τον Ψαραντώνη μέχρι τον Μίλτο Πασχαλίδη και τον Χρήστο Θηβαίο. Πώς σας καθόρισαν αυτές οι συνεργασίες και πώς προέκυψαν;

Κυρίως έχω να θυμάμαι τις κουβέντες , τις στιγμές μας την ώρα της ηχογράφησης, αλλά και τις συναντήσεις μας επίσης σκηνής.

Ποια συμβουλή τους κρατάτε ως «οδηγό» στην πορεία σας;

Τώρα εν κατακλείδι η συμβουλή σε έναν τέτοιο δρόμο είναι να είσαι πάντα πιστός κι αληθινός σε αυτό που κάνεις και να έχεις συνέπεια με τον κόσμο που σε αγαπάει όσον αφορά τη δημιουργία σου.

Επόμενα σχέδια;

Επόμενα σχέδια είναι σίγουρα η κυκλοφορία νέου δίσκου, αλλά και live εμφανίσεις σε Αθήνα, στα νησιά μας και στην επαρχία. Τα πιο σύντομα είναι την Τετάρτη 25.05 στον Σταυρό του Νότου στην Αθήνα, Παρασκευή 27.05 στον Παπαγάλο Rock Bar στη Θεσσαλονίκη και Κυριακή 29.05 στο Λουτράκι στο J&J παρέα με τον Χρήστο Νινιό. Με το καλό να ανταμώσουμε, να ταξιδέψουν οι ψυχές μας παρέα.

Info: Αργύρης Λούλατζης την Παρασκευή 27 Μαΐου, Live στον Papagalo music stage