, Δευτέρα
22 Απριλίου 2024

search icon search icon

Δ. Ακριτίδου: Στόχος μου η ανανέωση της υλικοτεχνικής υποδομής όλων των δομών της ΚΕΔΗΘ

«Πρόθεσή μου είναι η αναβάθμισή των δομών της ΚΕΔΗΘ για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους ωφελούμενους», τονίζει σε συνέντευξη της στην Karfitsa η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης, Δήμητρα Ακριτίδου.

Συνέντευξη στη ΦΙΛΙΠΠΑ ΒΛΑΣΤΟΥ

Με αφορμή την μεγάλη ετήσια εκδήλωση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης στις 6 Ιουνίου η κα Ακριτίδου αναφέρθηκε αναλυτικά στις δράσεις της ΚΕΔΗΘ, αλλά και στο έργο που έχει πραγματοποιήσει η ίδια από τον περασμένο Φεβρουάριο, όπου και ανέλαβε τα ηνία.

Κυρία Ακριτίδου, ποιες δράσεις πραγματοποιεί η ΚΕΔΗΘ, σε ποιους απευθύνονται και τι οφέλη έχουν;

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θεσσαλονίκης είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου που έχει ένα ευρύ πεδίο αντικειμένων και δραστηριοτήτων με τα οποία ασχολείται. Έχει υπό την λειτουργία της πέντε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και το ΚΔΑΠ για άτομα με αναπηρία. Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων που βοηθά άτομα που πάσχουν από άνοια. Υλοποιεί σειρά επίκαιρων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Από σεμινάρια εκπαίδευσης σε drones για παιδιά έως εξειδικευμένα σεμινάρια για Τεχνητή Νοημοσύνη.

Το πλαίσιο βάση του οποίου δρα είναι τέτοιο που της δίνει την ευελιξία των επιλογών και την προσαρμογή της στις όποιες ανάγκες κοινωνικές και εκπαιδευτικές δημιουργούνται.

Αναλάβατε τα ηνία από τον περασμένο Φεβρουάριο. Κάντε μας μια μικρή ανασκόπηση με το έργο που έχετε κάνει έως τώρα;

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μου εκείνο που έθεσα ως σκοπό είναι η περαιτέρω βελτίωση των λειτουργιών και των παρεχομένων υπηρεσιών των δομών που υπάγονται στην ΚΕΔΗΘ.

Θα ξεκινήσω από τις δομές που έχουν ένα ειδικό βάρος, μιας και φιλοξενούν ευπαθείς, ή αλλιώς ευάλωτες ομάδες, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων που φιλοξενεί κάθε ημέρα άτομα που χρειάζεται να μπορούν να «ξεφεύγουν» από το σπίτι τους και να βρίσκονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, όπου θα μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά και να σιτίζονται το μεσημέρι. Στο ΚΗΦΗ χρειαζόταν νοσοκομειακός εξοπλισμός ο οποίος άμεσα αγοράστηκε. Εξοπλίστηκε και αυτό όπως και όλες οι δομές μας με καθαριστές αέρα, υψηλής ποιότητας, τοποθετήθηκαν ψύκτες για καθαρό και δροσερό νερό.

Στη δομή όπου φιλοξενούνται Άτομα με Αναπηρία θα πραγματοποιηθούν και περαιτέρω βελτιώσεις, γιατί εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο που πρέπει να στοχεύουμε, κάτι που δεσμεύομαι ότι θα γίνει.

Τα ΚΔΑΠ που λειτουργεί η ΚΕΔΗΘ εξυπηρετούν, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τα παιδιά, εκατοντάδες γονείς που τα αφήνουν σε ασφαλές και υπό την παιδαγωγική κατάρτιση και φροντίδα περιβάλλον.

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών διοργανώσαμε μία εκδήλωση με ένα μουσικοκινητικό – θεατρικό δρώμενο που με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

Στην ΚΕΔΗΘ ανήκει και η λειτουργία του Europe Direct που ανήκει στο πανελλαδικό δίκτυο εξωστρέφειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μαζί υλοποιήσαμε στις 9 Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης εκδήλωση με τίτλο «Η Ευρώπη με τα μάτια των παιδιών-Πολιτιστικές Διαδρομές» με την συμμετοχή δεκάδων παιδιών των ΚΔΑΠ μας, που κατασκεύασαν σε εικαστικά εργαστήρια κούκλες με παραδοσιακές φορεσιές των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνεχίζει να λειτουργεί επίσης με επιτυχία το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων.

Τι σχεδιάζετε για την ΚΕΔΗΘ το επόμενο διάστημα;

Η ΚΕΔΗΘ συνεχίζει τις δράσεις που απευθύνονται κατά περίπτωση σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και άτομα με πολλά και ποικίλα επαγγελματικά ενδιαφέροντα.

Έπονται πολλά ακόμη προκειμένου η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου να προσφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στους κατοίκους της πόλης μας.

Εκείνο για το οποίο δεσμεύομαι είναι ότι θα βελτιωθούν περαιτέρω οι συνθήκες λειτουργίας όλων των δομών που λειτουργεί. Πρόθεσή μου είναι η αναβάθμισή τους για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους ωφελούμενους.

Σημαίνων στόχος μου είναι η ανανέωση της υλικοτεχνικής υποδομής όλων των δομών μας η οποία ήδη υλοποιείται αλλάζοντας την λειτουργικότητα και την αισθητική τους.

Στις 6 Ιουνίου έχετε προγραμματίσει μια μεγάλη εκδήλωση στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα ΚΔΑΠ. Πείτε μας λίγα λόγια.

Στις 6 Ιουνίου στις 19:00-21:00 διοργανώνουμε την μεγάλη ετήσια εκδήλωση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης, με αφορμή την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς- να σημειωθεί ότι τα ΚΔΑΠ δεν κλείνουν, αλλά τα παιδιά ολοκληρώνουν άλλο ένα σχολικό έτος.

Έτσι λοιπόν διοργανώνουμε υπό τον γενικό τίτλο «Μια Ελλάδα Φως» μία γιορτή για τα παιδιά, με τα παιδιά. Θα παρουσιάσουν θεατρικά δρώμενα, χορευτικές δεξιοτεχνίες, θα παρουσιαστούν τα εκπαιδευτικά αποτελέσματα του προγράμματος εκμάθησης drones, θα γίνει τουρνουά σκάκι, θα γίνουν εργαστήρια κατασκευής μπρελόκ, εικαστικά εργαστήρια κτλ. και θα γίνει τέλος κλήρωση πλούσιων δώρων για τα παιδιά.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.