, Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

Ελένη Μακρή: H τιμιότητα είναι θεμέλιος λίθος της πολιτικής μου

Η Ελένη Μακρή αντικατοπτρίζει την έννοια της φράσης «ενεργός πολίτης». Μια γυναίκα η οποία από τα νεανικά της χρόνια μέχρι και σήμερα είναι πάντα παρούσα σε πολλαπλά πεδία με σκοπό την κοινωνική αλλαγή, την ενδυνάμωση κοινωνικών ομάδων και τον πολιτισμό.

Είναι κάτοικος Πολίχνης, στη Θεσσαλονίκη, και μια από τις πιο πρόσφατες δράσεις της είναι η απόφαση της να κατέβει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον δήμο Παύλου Μελά. Η διαδρομή της επαγγελματικά και κοινωνικά είναι μεγάλη. Άρχισε να εργάζεται σε νεαρή ηλικία στο αεροδρόμιο Αθηνών στην Ολυμπιακή Αεροπορία ως γραμματέας στο γραφείο του Γενικού Διευθυντή στο O.C.C. Έγινε μέλος της Νέας Δημοκρατίας σε ηλικία 20 ετών. Το 2002 εξελέγη συνδικαλίστρια της ΔΑΚΕ στο εργατικό κέντρο και αργότερα στην Ομοσπονδία Πολιτικής Αεροπορίας. Το 2006 έγινε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των υπαλλήλων της Ο.Α. στο πανελλήνιο και έτσι εξασφάλισε την 4η έδρα για τη ΔΑΚΕ μετά από 16 χρόνια. Μετά από χρόνια προάχθηκε ως manager στον τομέα κρατήσεων και πωλήσεων εισιτηρίων βορείου Ελλάδος, θέση από την οποία συνταξιοδοτήθηκε.

Έχετε υπηρετήσει αρκετά χρόνια την τοπική κοινότητα του Δήμου Παύλου Μελά, από αρκετά μετερίζια. Είστε αυτό που λέμε «ενεργός πολίτης».

Από μικρή ηλικία, η πίστη μου στη δημοκρατία και η προσήλωσή μου στην κοινωνική αλλαγή με οδήγησαν σε δράση.Η αφετηρία για εμένα ήταν το 2002 όπου συμμετείχα στην επιτροπή για τα ΑΜΕΑ στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κεντρικής Μακεδονίας. Έπειτα από διαρκείς επικοινωνίες και αφόρητη πίεση από μεριάς μου τελικά κατάφερα πείσω στο Δ.Σ. για την ένταξη Stands από όλα τα ψυχολογικά κέντρα στις αίθουσες αναχωρήσεων και αφίξεων του Αεροδρομίου Μακεδονίας. Εμπειρία που με ενέπνευσε να ασχοληθώ με τα θέματα της τοπικής κοινότητάς μας. Συμμετείχα σε πολλές δραστηριότητες που αφορούν την πολιτιστική μας κληρονομιά και στήριξα κοινωνικές πρωτοβουλίες που ωφέλησαν την τοπική κοινότητά μας.

Με τον σύλλογο «Το ΚΑΡΑ-ΙΣΙΝ» αναδεικνύεται την κοινοτική κληρονομιά της Πολίχνης. Πώς μπορούν τέτοιες δράσεις να φέρουν επισκέπτες στην περιοχή;

Ο σύλλογος ‘Το ΚΑΡΑ-ΙΣΙΝ’, στον οποίο έχω την τιμή να διατελώ σήμερα αντιπρόεδρος, αναδεικνύει την κοινοτική κληρονομιά της Πολίχνης προσφέρει ένα μοναδικό πνευματικό και πολιτιστικό πλούτο στην περιοχή μας. Γεγονός σημαντικό για να μην ξεχνάμε τις ρίζες μας και να διατηρούμε ζωντανή την ιστορία μας.

Οπότε, τέτοιες δράσεις προσελκύουν επισκέπτες στην περιοχή μας. Οι επισκέπτες που ενδιαφέρονται για την κληρονομιά και τον πολιτισμό μας θα έρθουν για να δουν αυτές τις εκδηλώσεις και να εξερευνήσουν την περιοχή. Αυτό μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στην τουριστική βιομηχανία και την τοπική οικονομία.

Πώς αποφασίσατε να κατεβείτε υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του κ. Ασλανίδη;

Ο κ. Ασλανίδης παρουσιάζει ένα σαφές και φιλόδοξο όραμα για το μέλλον του δήμου. Η ατζέντα μας περιλαμβάνει σημαντικά έργα και πολιτικές που θα συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και στη δημιουργία νέων ευκαιριών απασχόλησης.

Συν τοις άλλοις, έχει αποδείξει την αποφασιστικότητά του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του δήμου. Προωθεί πολιτικές που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος, τη βελτίωση των υποδομών, και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Με μέγιστο στοίχημα εξ αυτών να είναι το μητροπολιτικό πάρκο του Δήμου που θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί με διοίκηση «Αλλαγής» και Δημήτρη Ασλανίδη.

Μπαίνοντας στην αυτοδιοίκηση ποιες είναι προτεραιότητες και οι στόχοι σας; Τι θα θέλατε να αλλάξετε ή να βελτιώσετε στο δήμο σας;

Ζούμε σε μια εποχή που οι σχέσεις στο τρίπτυχο πολιτών-πολιτικής και πολιτικών δοκιμάζονται καθημερινά. Την επομένη της εκλογής μου θα συνεχίσουν να με οδηγούν οι τρεις βασικοί πυλώνες που πρεσβεύω όλα αυτά τα χρόνια: Τιμιότητα, Αποφασιστικότητα, Ανάπτυξη. Με την τιμιότητα να είναι θεμέλιος λίθος της πολιτικής μου.

Μπαίνοντας την αυτοδιοίκηση του δήμου μας, επιδιώκω να βελτιώσω τις υπηρεσίες προς τον πολίτη, προάγοντας την αποτελεσματική εξυπηρέτηση. Ταυτόχρονα, προσβλέπω αειφόρο ανάπτυξη που συμπεριλαμβάνει την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Προσδίδω μεγάλη σημασία στην κοινωνική συνοχή, προάγοντας προγράμματα ενθάρρυνσης στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Τέλος, προωθώ τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων, διασφαλίζοντας τη διεξαγωγή ανοικτών διαβουλεύσεων και τη συμμετοχή τους σε δημοτικές αποφάσεις. Ο στόχος μου είναι η δημιουργία ενός δήμου που προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, σέβεται το περιβάλλον, προωθεί την κοινωνική ενσωμάτωση και ενθαρρύνει τη συμμετοχή των πολιτών.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA