10:03, Τετάρτη
17 Αυγούστου 2022

Γ. Κεσσόπουλος: «Προτεραιότητά μας η συνεχής ανάπτυξη των Δημοτικών ΜΜΕ»

Εκπομπές με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη και τους ανθρώπους της, φουλ πρόγραμμα σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, αύξηση των παραγωγών κατά 80% της TV100 και ευρύ rebranding. Η Δημοτική Εταιρεία Θεάματος Πληροφόρησης και Επικοινωνίας (TV100, FM100, FM100,6) τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει και συνεχίζει να αλλάζει πρόσωπο. Άλλωστε όπως τονίζει ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΠΘΕ, Γιάννης Κεσσόπουλος μιλώντας στην Karfitsa «προτεραιότητα μας είναι η συνεχής ανάπτυξη των Δημοτικών ΜΜΕ».

Συνέντευξη στη ΦΙΛΙΠΠΑ ΒΛΑΣΤΟΥ

Αναλαμβάνοντας τα ηνία της ΔΕΠΘΕ σε τι κατάσταση ήταν τα μέσα, ποιους στόχους θέσατε και ποιους έχετε πετύχει έως τώρα;

Θα έλεγα ότι μετά από τη δεκαετή οικονομική κρίση, τα Δημοτικά ΜΜΕ ήταν σε κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη. Με χρηματοδότηση ανεπαρκή, με έλλειψη προσωπικού 45% βάσει οργανογράμματος, με υπέργηρη τεχνική υποδομή, με περιορισμένο πρόγραμμα.

Η στρατηγική μας κινήθηκε με βάση το τρίπτυχο «αύξηση παραγωγικότητας – αισθητική αναβάθμιση – εξωστρέφεια» και πολύ γρήγορα καταφέραμε πράγματι να «αλλάξουμε την εικόνα» τόσο στην τηλεόραση όσο και στο ραδιόφωνο. Με νέες εκπομπές που έχουν στο επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη και τους ανθρώπους της, με περισσότερες εκπομπές διαχρονικού ενδιαφέροντος, με πλήρες πρόγραμμα στο ραδιόφωνο, με ειδικές εκπομπές στην TV100 και στον FM100, με νέα πρόσωπα, με καθολικό rebranding κ.ά. Με τεχνολογική αναβάθμιση σε κάθε τομέα και επίπεδο -έχουμε ακόμη δρόμο… Με εξωστρέφεια στην πράξη, που σημαίνει ενεργός συνεργασία με δεκάδες φορείς, πανεπιστήμια, προξενεία, με το ευρωπαϊκό δίκτυο Circom κ.ά. Με σαφέστατη αύξηση της εμπιστοσύνης του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου στην TV100 και στον FM100. Και όχι μόνο αυτά…

Η TV100εδώ και λίγους μήνες εκπέμπει μέσω της συνδρομητικής πλατφόρμας της Cosmote TV στο κανάλι 665. Πόσο σημαντικό είναι η μετάδοση ενός τοπικού καναλιού σε όλη την Ελλάδα;

Μια ουσιαστική αλλά και εμβληματική κίνηση ήταν η ένταξη της TV100 στη συνδρομητική πλατφόρμα αυτή τη χρονιά που συμπληρώνονται 35 χρόνια από την λειτουργία των Δημοτικών ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απελευθέρωση της ραδιοφωνίας και τηλεόρασης στην Ελλάδα. Η φωνή της Θεσσαλονίκης φτάνει πλέον παντού, σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, στην Ελλάδα και στην Ομογένεια. 

Φέτος είδαμε κάτι που είχε να συμβεί χρόνια στην TV100,να κάνει μετάδοση με δική της παραγωγή την θεία λειτουργία Μ. Πέμπτη, Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο. Επίσης, αναμφίβολα οι παραγωγές της TV100έχουν αυξηθεί. Τι άλλαξε σε αυτό τον τομέα και πλέον βλέπουμε μια μεγάλη εξωστρέφεια και έντονη δράση;

Είναι αλήθεια αυτό. Θέλουμε να είμαστε διαρκώς κοντά στην κοινωνία, μαζί με την κοινωνία και σε αυτό το κομμάτι, το κάναμε και εν μέσω πανδημίας αλλά και φέτος τη Μεγάλη Εβδομάδα. Οι παραγωγές της TV100 έχουν αυξηθεί κατά περίπου 80%, σχεδόν έχουν διπλασιαστεί, χαίρομαι που το βλέπετε! Τι άλλαξε; Πολλή δουλειά πολλών ανθρώπων (δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών), εστίαση στην αισθητική αναβάθμιση, δεκτικοί σε προτάσεις που μπορούμε να υποστηρίξουμε. Η TV100 είναι πλέον ένα «ανοιχτό κανάλι»!

Ποιες ενέργειες έχει κάνει και δρομολογεί η ΔΕΠΘΕ ώστε να εναρμονιστεί απόλυτα με τα νέα μέσα της εποχής μας;

Εξαρχής, η βούληση της διοίκησης της ΔΕΠΘΕ και της διοίκησης του Κ. Ζέρβα, είναι να πάμε τα Δημοτικά ΜΜΕ ψηλά. Η ανάπτυξη έχει να κάνει με το ανθρώπινο δυναμικό, με το πρόγραμμα και με τον τεχνολογικό εξοπλισμό. Η τεχνολογία είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι, όχι μόνο επειδή είναι ιδιαίτερα δαπανηρό, αλλά επειδή απαιτεί και ανθρώπους με εξειδικευμένη γνώση. Θα σας πω ότι στα δύο χρόνια της θητείας μας, χάρη στην έμπρακτη υποστήριξη της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης, η ετήσια δαπάνη για τεχνολογικό εξοπλισμό αυξήθηκε 5 με 6 φορές σε σχέση με τα προηγούμενα οκτώ χρόνια και στο τέλος αυτής της χρονιάς θα έχουμε καλύψει το 35% περίπου των αναγκών που παραλάβαμε. Παράλληλα, λόγω περιορισμένου μπάτζετ, κινηθήκαμε «χειρουργικά» αποκαθιστώντας βασικές λειτουργίες, αναβαθμίζοντας το τηλεοπτικό και το ραδιοφωνικό στούντιο και περιορίζοντας τα τεχνικά προβλήματα στο ελάχιστο. Πάμε καλά, έχουμε δρόμο μπροστά μας!

Τι εκπλήξεις ή αλλαγές προγραμματίζετε για την νέα τηλεοπτική και ραδιοφωνική σεζόν;

Είναι νωρίς να μιλάμε για εκπλήξεις. Στην TV100 μας ενδιαφέρει πρωτίστως η δημιουργία ποιοτικών προγραμμάτων, τα οποία δημιουργούν περιουσία για τα δημοτικά ΜΜΕ. Προτεραιότητα είναι η σταθεροποίηση της δυναμικής των προγραμμάτων που έχουμε δημιουργήσει τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και το να είμαστε ακόμα περισσότερο κοντά στην τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας. Μιλώντας για τον FM100, είναι πια ένα ραδιόφωνο πόλης, αφού ο ακροατής μπορεί να επικοινωνεί και να ενημερώνεται άμεσα για την κίνηση, τον καιρό και ό,τι αφορά την ζωή στην πόλη.

Πως οραματίζεστε την TV100και το FM100στο άμεσο μέλλον;Τι αναμένεται να δούμε προσεχώς;

Το όραμά μας είναι να φτάσουν σε λίγα χρόνια TV100 και FM100 σε επίπεδο τέτοιο ώστε να αποτελούν μια πολύ ισχυρή φωνή που κατά κάποιο τρόπο θα «εκπροσωπεί» τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία προς την Ελλάδα, την Ομογένεια και το εξωτερικό. Και αυτό δεν είναι στόχος που αφορά μόνο εμάς, αλλά όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης. Έχουμε σχέδιο και στρατηγική, εργαζόμαστε συστηματικά και επίμονα παρά τις εγγενείς και τις εξωγενείς δυσκολίες. Βήμα βήμα, με σταθερότητα, υπευθυνότητα και σοβαρότητα, βελτιωνόμαστε και προχωράμε. Με τη βοήθεια όλων θα τα καταφέρουμε!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA