ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Γκολιδάκης στην «Κ»: Το δικό μου σύστημα είναι οι πολίτες

«Παρά τις γεωπολιτικές προκλήσεις που αυτά τα χρόνια είναι τεράστιες οι πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς»

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
24/05/2025
Συνεντεύξεις
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Γκολιδάκης

«Η ΝΔ ακούει τον κόσμο και προωθεί λύσεις στα προβλήματα του» υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Karfitsa» ο βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης και γιατρός, Διαμαντής Γκολιδάκης. Κάνει έναν απολογισμό της διετούς παρουσίας του στα έδρανα της Βουλής και μιλάει για τη σχέση που έχει αναπτύξει ο ίδιος με τους πολίτες μέσα από συνεχείς πρωτοβουλίες και δράσεις.

Συνέντευξη στην Αναστασία Καρυπίδου

– Ποιο ήταν το στοίχημα από την αρχή της εκλογής σας και τι θεωρείτε ότι πετύχατε έως τώρα δυο χρόνια ως βουλευτής κύριε Γκολιδάκη;

-Η μεγαλύτερη τιμή και το μεγαλύτερο αξίωμα που μπορεί να σου δώσουν οι συμπολίτες σου είναι να τους εκπροσωπείς και να τους υπηρετείς στο εθνικό κοινοβούλιο ως βουλευτής. Το στοίχημα μετά την εκλογή μου ήταν να υπηρετήσω το πρότυπο του πολίτη – πολιτικού, να προωθήσω λύσεις που βελτιώνουν τη ζωή των Ελλήνων, αλλά και σε μια εποχή που οι πολιτικοί και η πολιτική συχνά απαξιώνονται και οι πολίτες απομακρύνονται από τα κοινά, να ανατρέψω αυτήν την εικόνα. Νομίζω ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό το πέτυχα. Διατηρώντας πάνω απ’ όλα την άμεση σχέση με τον κόσμο και τους πολίτες, πραγματοποιώντας δράσεις εκδηλώσεις άμεσης αλληλεπίδρασης, όπως το «Μίλα με τον βουλευτή σου», το «μαζί σε κάθε γειτονιά» ή τη νέα μου δράση «πες το στον βουλευτή σου». Μπερδεύονται μόνο αν θα με αποκαλούν πλέον «γιατρό ή βουλευτή». Εγώ τους απαντώ να με λένε «Διαμαντή».

Related Post

Ισχυρός σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος – Αισθητός και στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Με τιμές και λαμπρότητα η επιμνημόσυνη δέηση για την 25η Μαρτίου

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα να παραμένει φάρος σταθερότητας»

Θεσσαλονίκη: Με παλμό και υπερηφάνεια η παρέλαση της 25ης Μαρτίου (φωτο & βίντεο)

 

– Με δεδομένο τον ενεργό ρόλο σας στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής και παρά τις προκλήσεις για τη χώρα μας, πόσο ασφαλείς να αισθάνονται οι πολίτες; 

-Είναι μεγάλη τιμή να είμαι μέλος της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, όπως και στην επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών. Εκεί συζητιούνται πολύ σοβαρά θέματα και λαμβάνονται κρίσιμες αποφάσεις για την αμυντική ικανότητα και την εξωτερική πολιτική της χώρας.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα γίνεται ένας 12ετής προγραμματισμός των εξοπλισμών προκειμένου να καλύψουμε τις επιχειρησιακές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων έως το 2037, (ήμουν εισηγητής στο πρόσφατο νομοσχέδιο), αλλά και να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος του «αυτοαφοπλισμού» των περασμένων κυβερνήσεων. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 25 δις, επενδύσεις που αποτελούν επιλογή ευθύνης απέναντι στη χώρα, αλλά και προσήλωσης στο καθήκον της προάσπισης των εθνικών μας συμφερόντων. Με αυτή την έννοια, λοιπόν, παρά τις γεωπολιτικές προκλήσεις που αυτά τα χρόνια είναι τεράστιες οι πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς.

 

-Να επιστρέψουμε στη Θεσσαλονίκη που έχει ανοιχτά μέτωπα. Τα μικρά ή τα μεγάλα έργα αλλάζουν τελικά την καθημερινότητα; 

Θα έλεγα και τα δύο. Πάρτε για παράδειγμα ένα μεγάλο έργο, όπως το μετρό: είχαμε 6 εκατομμύρια μετεπιβιβάσεις τους πρώτους μήνες λειτουργίας του, ενώ οι μετακινήσεις των ΙΧ στο κέντρο έχουν περιοριστεί σημαντικά, κατά 12.000 έως 15.000 ΙΧ ημερησίως. Άρα, έχουμε και πιο καθαρό περιβάλλον και βελτίωση της καθημερινότητας. Ταυτόχρονα δείτε και τη νέα μεταλλική πεζογέφυρα πάνω από τις γραμμές του ΟΣΕ στους Αμπελόκηπους. Μου εξέθεσε το πρόβλημα ο Λάζαρος Κυρίζογλου, το μετέφερα στον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό Κωνσταντίνο Κυρανάκη και οι εργασίες αποκατάστασης επιταχύνονται. Άρα, έχουμε ένα μικρό έργο που βοηθά την καθημερινότητα των πολιτών και ενισχύει τη δημόσια ασφάλεια.

 

-Η κυβέρνηση διά του πρωθυπουργού είχε υποσχεθεί αξιοποίηση για το Παλατάκι στην Καλαμαριά. Υπάρχουν εξελίξεις;

Είμαι υπερήφανος που έβαλα και εγώ το λιθαράκι μου για να ξεκινήσει η ανακαίνιση στο Παλατάκι στο Καραμπουρνάκι, το οποίο πέρασε στην ιδιοκτησία της Βουλής και το οποίο θα εξελιχθεί σε ένα μοντέρνο Κέντρο Πολιτισμού για όλη την περιοχή. Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια του Προέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, με τον οποίον είχα πρόσφατα συνάντηση, όπου συζητήσαμε και για το Παλατάκι. Κάντε λίγο υπομονή και σχετικά σύντομα θα υπάρχουν καλές ειδήσεις.

 

-Ποιο είναι το μεγαλύτερο κέρδος από τις επαφές που πραγματοποιείται αυτό το διάστημα με τους πολίτες; 

Η ΝΔ ακούει τον κόσμο της και τους πολίτες, τούς ενημερώνουμε για το τι κάνουμε και προωθούμε λύσεις στα προβλήματα εκεί που μπορούμε. Το δικό μου σύστημα είναι οι πολίτες. Αυτούς ακούω, αυτούς αφουγκράζομαι, τη δική τους φωνή μεταφέρω στη Βουλή. Με στόχο η Ελλάδα με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αλλάζει και να γυρίζει σελίδα. Και η Θεσσαλονίκη να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πολιτών της, να μεταμορφώνεται, να εξελίσσεται, να αναπτύσσεται και να προοδεύει.

 

Tags: Διαμαντής ΓκολιδάκηςΝέα Δημοκρατία
Share245Tweet153Send

Σχετικά Άρθρα

Ισχυρός σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος – Αισθητός και στη Θεσσαλονίκη
Ελλάδα

Ισχυρός σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος – Αισθητός και στη Θεσσαλονίκη

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,9 Ρίχτερ αναστάτωσε το Άγιο Όρος λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης 25 Μαρτίου. Το...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
25/03/2026
Θεσσαλονίκη: Με τιμές και λαμπρότητα η επιμνημόσυνη δέηση για την 25η Μαρτίου
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Με τιμές και λαμπρότητα η επιμνημόσυνη δέηση για την 25η Μαρτίου

Σε κλίμα σεβασμού και εθνικής συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η επιμνημόσυνη δέηση για την 25η Μαρτίου στο Γ' Σώμα Στρατού, στη Θεσσαλονίκη,...

Αναρτήθηκε από Στέλλα Λίταινα
25/03/2026
Next Post
Ο Ντόναλντ Τραμπ

Βουτιά στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από την απειλή Τραμπ για 50% δασμούς

 

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa