, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Η «γενιά των τρένων»…

«Η «γενιά των τρένων»… μόνο το χαρτάκι του ψηφοδελτίου να «κουνήσει» και θα συνταραχτεί συθέμελα το περιώνυμο, εγωκεντρικό ,επιτελικό σύστημα!» τονίζει στην «Κ» η Κατερίνα Μπατζελή.

Συνέντευξη στον ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΡΜΑΤΣΗ

Η πρώην υπουργός, βουλευτής και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ προσθέτει με νόημα για τη νέα γενιά «στο τραπέζι του διαλόγου, σε τηλεόραση και Διαδίκτυο φαίνεται πως θα πέσουν πολλά «λολ», «omg» και «btw» στον δρόμο προς την κάλπη. Αν δεν προσέξουν ορισμένοι, τότε η φάση θα είναι σίγουρα κρίντζι!»

Το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί με την συνολική ευθύνη του πολιτικού συστήματος που ανέφερε ο Πρωθυπουργός για το δυστύχημα των Τεμπών. Ο κόσμος όμως στις δημοσκοπήσεις χρεώνει συνολικά την ευθύνη. Αισθάνεστε ότι σας αδικεί;

Οι συμπολίτες μας ξέρουν τι χρεώνουν και που το χρεώνουν. Είμαστε εδώ να αναλύσουμε την ιστορικότητα της παθογένειας αλλά και να προτάξουμε λύσεις και αποτελεσματικές πολιτικές. Προφανώς, οι πολίτες χρεώνουν το εθνικό δυστύχημα των Τεμπών στην ΝΔ, που διαχειρίστηκε τα τελευταία 4 χρόνια το κρατικό μηχανισμό,τις πολιτικές και τις χρηματοδοτήσεις. Ο κος Μητσοτάκηςζήτησε τη 5ησυγνώμη και στην ενημέρωση των βουλευτών από το μεταβατικόυπουργόΥποδομών και Μεταφορών, εννοήθηκε  ότι ο πρωθυπουργός του επιτελικούκράτους δεν ήξερετην κατάντια, τη προβληματικήκατάσταση των σιδηροδρόμων.Πόσα άλλα δεν γνωρίζει!

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα ζητά απαντήσεις, ώστε να υπάρξει δίκαιη απόδοση των ευθυνών σε κάθε εμπλεκόμενο απ’ όπου και εάν προέρχεται. Αποτελεί χρέος μας, με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, η αποκάλυψη της αλήθειας, αλλά και η διασφάλιση ότι οι σιδηρόδρομοι θα λειτουργούν με ασφάλεια.

Να ξεκινήσουν άμεσα τα δρομολόγια των τρένων με την διαδικασία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση;

Προφανώς ο σιδηρόδρομος πρέπει να επαναλειτουργήσει γιατί ο ρόλος του είναι σημαντικός στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου και της συνδεσιμότητας του με το ευρωπαϊκό διευρωπαϊκό δίκτυο. Όμως πρέπει να ισχύσουν ορισμένες βασικές μεταβατικού τύπου συνθήκες και προϋποθέσεις.Μεταξύ αυτών,η υποστελέχωση των Υπηρεσιών του ΟΣΕ και ιδιαίτερα σε κρίσιμες ειδικότητες, όπως Σταθμάρχες και Κλειδούχους, η μη καθυστέρηση στην έγκαιρη και επαρκή κάλυψη, μέσω προσλήψεων, των αναγκών με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, ηκατάρτιση και Πιστοποίηση για ειδικότητες που πρόκειται να καλύψουν θέσεις ευθύνης, η διασφάλιση διαδικασιών που εξασφαλίζουν τον έλεγχο για την ασφαλή κυκλοφορία των τρένων στους σταθμούς και ειδικότερα στο Σταθμό Λάρισας.

Πολλοί μιλούν για restart στο πολιτικό σύστημα. Τι προτείνει το ΠΑΣΟΚ για την επόμενη μέρα; Βλέπετε να δημιουργείτεκλίμα αποχής από τις κάλπες;

Η κυβέρνηση μπαίνει στην τελική φάση των εκλογών με αποδυναμωμένο το κεντρικό της αφήγημα για σύγχρονο κράτος και αποτελεσματική διοίκηση, χωρίς να έχει κατασταλάξει σε μια καινούργια στρατηγική. Η αντιπολίτευση περιμένει  να δει που θα καθίσει η μπίλια, των ερευνών, των νέων προτάσεων ανασυγκρότησης. Όσο για το κράτος, τον εκσυγχρονισμό και τη λειτουργία του, είναι μια συζήτηση για το αύριο της χώρας, στην οποία πρέπει  να ετοιμαστούμε όλοι μας ,ώστε να συμμετάσχουμε ουσιαστικά.Στις εκλογές μπορεί να μην αυξηθεί η αποχή, αλλά η εκλογική συμμετοχή να επικεντρωθεί στα 2 άκρα, με μη κοινοβουλευτική μέχρι τώρα εκπροσώπηση.

Η νέα γενιά συνεχίζει να είναι καθημερινά στους δρόμους. Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να τους στείλετε;

Είναι «η γενιά των τρένων», εκείνη των Τεμπών. Είναι εκείνη που έχει ξεχυθεί αυτές τις μέρες στις πλατείες και ζητά πίσω τη ζωή των φίλων τους. Που καταγγέλλει ότι η ζωή τους κινδυνεύει και χλευάζει… το κυβερνητικό καθωσπρεπισμό! Είναι εκείνη η γενιά που με τα κορμιά τους γράφουν συνθήματα…και πλημμυρίζουν το instagram με φώτο των χαμένων φίλων τους. Έχουν το δικό τους δίκτυο συνεννόησης, που δε περνά μέσα από καμία κομματική οργάνωση. Δεν έχουν αρχηγό, δεν έχουν συντονιστή.

Η «γενιά των τρένων»… μόνο το χαρτάκι του ψηφοδελτίου να «κουνήσει» και θα συνταραχτεί συθέμελα το περιώνυμο, εγωκεντρικό ,επιτελικό σύστημα! Στο τραπέζι του διαλόγου, σε τηλεόραση και Διαδίκτυο φαίνεται πως θα πέσουν πολλά «λολ», «omg» και «btw» στον δρόμο προς την κάλπη. Αν δεν προσέξουν ορισμένοι, τότε η φάση θα είναι σίγουρα κρίντζι!

Το  δικαίωμα «του να είσαι νέος», μετά τα Τέμπη ,θα το διεκδικεί πλέον, η γενιά  των τρένων!

Δεν μπορούμε να ονειρευτούμε εμείς, για τους νέους «της γενιάς των τρένων». Μπορούμε όμως, να μοιραστούμε τα όνειρα τους σε κάθε σταθμό της ζωής τους!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ KARFITSA

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.