, Τετάρτη
30 Νοεμβρίου 2022

Ιωάννης Δήμκας-Πρόεδρος Εργαζομένων ΟΑΣΘ: «Φτάνει πια, δεν αντέχουμε άλλες υποσχέσεις»

Στάση εργασίας έκανε ο ΟΑΣΘ σήμερα Παρασκευή 8/4/2022. Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω ακριβώς από τα γραφεία του Οργανισμού για να διαμαρτυρηθούν για τα δικαιώματά τους προς την Κυβέρνηση αλλά και την ίδια τη Διοίκηση του Οργανισμού. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Ιωάννης Δήμκας, κάνει δημόσιες δηλώσεις για τους λόγους της απεργίας και ζητά την συμπαράσταση και κατανόηση του κόσμου.

Δείτε εδώ αναλυτικά τι δήλωσε:

«Εδώ και τρεις μήνες περίπου υπάρχει μια συμφωνημένη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και με τον Οργανισμό και με το Υπουργείο Μεταφορών, που παρόλα αυτά τρεις μήνες πηγαινοέρχεται στα Υπουργεία. Μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει υπογραφή από το Υπουργείο Οικονομικών όπως θα έπρεπε να είχε πάρει, άρα έχουμε μία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας η οποία είναι συμφωνημένη αλλά δεν εφαρμόζεται. Πέρα από αυτό, σαν επιστέγασμα όλων αυτών ήρθε και η χθεσινή περικοπή των επιδομάτων Θέσης Ευθύνης και Ανθυγιεινού επιδόματος. Βάσει του νόμου 4354 όπου ανήκουμε οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, κάποιες ειδικότητες εργαζομένων λόγω ανθυγιεινής εργασίας δικαιούνται να πάρουν ανθυγιεινό επίδομα, όπως και επίσης κάποιοι εργαζόμενοι δικαιούνται να πάρουν επίδομα Θέσης Ευθύνης.

Παρόλα αυτά, ενώ είμαστε πέντε χρόνια ταγμένοι στο Ενιαίο Μισθολόγιο κανένας δεν φρόντισε μέχρι σήμερα να “νομιμοποιηθεί” αυτή η χορήγηση των επιδομάτων. Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι προς όλες τις κατευθύνσεις, είτε στην Διοίκηση του Οργανισμού που έχει ευθύνες, είτε στη Κυβέρνηση, είτε και οι δύο, το μήνυμα είναι “Φτάνει Πια! Δεν αντέχουμε άλλες υποσχέσεις. Κάτι πρέπει να κάνουμε”. Θέλουμε τον κόσμο με το πλευρό μας, γνωρίζω ότι είναι δύσκολο για τον κόσμο όταν υπάρχει απεργία και όταν δημιουργείται όλη αυτή η αναστάτωση, γιατί είναι το μοναδικό μέσο μετακίνησης στη Θεσσαλονίκη, καταλαβαίνουμε απόλυτα την αγανάκτηση του κόσμου, μέσα σε αυτούς που κουβαλάμε έτσι και αλλιώς είναι και οι οικογένειές μας.

Η Θεσσαλονίκη είναι μια σχετικά μικρή πόλη, λίγο πολύ γνωριζόμαστε μεταξύ μας, κουβαλάμε τις οικογένειές μας, τους φίλους μας. Καταλαβαίνουμε απόλυτα την αγανάκτηση που υπάρχει στον κόσμο, αλλά και ο κόσμος πρέπει να καταλάβει την αγανάκτηση που υπάρχει από την πλευρά των εργαζομένων.

Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι είμαστε όλοι μέσα σε αυτό. Αυτό που δεν έχει καταστεί κατανοητό και δεν εξαιρώ ούτε τον εαυτό μου, είναι ότι όταν κάτι γίνεται στον διπλανό μας μετά θα έρθει και σε εμάς. Κάποια στιγμή θα “χτυπήσει” και άλλους, για αυτό πρέπει να είμαστε ενωμένοι όλοι μαζί σαν μια γροθιά και να πολεμάμε ο ένας για τον άλλον.

Από εκεί και πέρα προς την Κυβέρνηση μία είναι η δήλωση: “ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ”».