19:38, Τετάρτη
29 Ιουνίου 2022

«Ιστορίες με …κάρυ» Βαγγέλης Πλάκας: Η Θεσσαλονίκη είναι πολιτικά αδικημένη

Δέκα ερωτήσεις αναζητούν δέκα σύντομες απαντήσεις. Πρόσωπα της Θεσσαλονίκης, από όλους τους χώρους, μοιράζονται με τους αναγνώστες της εφημερίδας «Karfitsa» πτυχές της ζωής τους και αδημοσίευτες φωτογραφίες σε μια διαφορετική – μίνι συνέντευξη.


Από την ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ

Μετράει 25ετία στο χώρο της δημοσιογραφίας κι έχει διανύσει …χιλιόμετρα σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Ο Βαγγέλης Πλάκας, πέρα από πολιτικός συντάκτης, είναι ιδιαίτερα «ανήσυχος» άνθρωπος. Έχει γράψει ιστορικά δοκίμια, επιμελείται την ετήσια έκδοση «Πολιτικό Ημερολόγιο – Ατζέντα Θεσσαλονίκης» και είναι διοργανωτής του «Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλονίκης». Δεν θα σταθώ στην εργατικότητα και στο πνεύμα συναδελφικότητας που διαθέτει… θα πω, όμως, για την οξυδέρκεια και το χιούμορ του. Θα πάρετε μία μικρή γεύση παρακάτω!   

Μεγαλύτερη αγάπη τηλεόραση, ραδιόφωνο, σάιτ ή έντυπο;

Έχω δουλέψει σε όλα. Δηλώνω όμως φανατικός και αμετανόητος εφημεριδάς. Μέχρι που ακόμη μπορεί να ξενυχτήσω για να πιάσω στα χέρια μου «ζεστό» από το τυπογραφείο το νέο φύλλο.

Ποια στιγμή στη δημοσιογραφική σου πορεία ξεχωρίζεις… 

Αυτή που δεν ήρθε ακόμα.

Πότε τελειώνει το ρεπορτάζ; 

Αυτονόητη απάντηση. Ποτέ!

Πώς «γεννήθηκε» το «Πολιτικό Ημερολόγιο»; 

Από την επιθυμία να συμβάλω στο δημόσιο διάλογο για το μέλλον της πόλης μου, της Θεσσαλονίκης. Με συγκέντρωση προτάσεων και κυρίως με προσπάθεια δημιουργίας συγκλίσεων. Ο,τι προσπαθούμε πλέον με το «Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης» του ΕΛΙΝΕΚΑ στο οποίο το «Πολιτικό Ημερολόγιο-Ατζέντα Θεσσαλονίκης» έδωσε εδώ και 5 χρόνια τη σκυτάλη. 

Υπάρχουν φιλίες στο χώρο της δημοσιογραφίας; 

Εσύ τι λές φίλη μου;

Δηλώνεις και συγγραφέας; 

Κάποιες ιδιότητες σoυ τις αποδίδουν άλλοι. Μου δίνεις όμως την ευκαιρία να πω ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει το νέο μου βιβλίο από τις εκδόσεις «Μαλλιάρης Παιδεία» με τίτλο «Αρίστη Παγιατάκη: Η πρώτη». 

Με τι «σπας» πλάκα και τι σου την «σπάει» στη Θεσσαλονίκη… 

Η απάντηση και στα δύο είναι με το να ακούω τα ίδια και τα ίδια από στόματα πολιτικών, ειδικά πομπώδεις χαρακτηρισμούς για τον χαρακτήρα και το ρόλο της πόλης. Ειδικά όταν αυτά παρουσιάζονται ως κάτι νέο ή προέρχονται από πρόσωπα της ίδιας.  Άλλοτε γελάω, άλλοτε θυμώνω. Η Θεσσαλονίκη είναι πολιτικά αδικημένη.

Πόσο ηρωίδα είναι η Ματούλα; 

Ερώτηση γυναικείας αλληλεγγύης είναι αυτή; Μπουμπουλίνα και βάλε.

Ποιος από τους δύο γιους σε κάνει ό,τι θέλει; 

Σε αυτόν τον «αγώνα» μοιράζονται επάξια το χρυσό! Της καρδιάς μου…

Δεν μπορείς να αντέξεις λεπτό χωρίς… 

Το κινητό μου! Ούτε και στον ύπνο. Μιλάω και ενημερώνομαι συνέχεια…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA