, Πέμπτη
21 Σεπτεμβρίου 2023

Κώστας Βασιλακόπουλος: Δεσμευόμαστε για σκληρή δουλειά

«Ήταν μια συνειδητή επιλογή, που προέκυψε από την αγανάκτηση που εισέπραττα από τους πολίτες, για την γενικότερη κατάσταση που επικρατούσε και επικρατεί στη Θεσσαλονίκη» τονίζει μιλώντας στην «Κ» ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Βασιλόπουλος.

Ο έμπειρος δημοσιογράφος μιλά για την επιλογή να συμπορευτεί με την «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» του Στέλιου Αγγελούδη, τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης ενώ δεσμεύεται για την επόμενη μέρα των εκλογών.

Συνέντευξη στον Δημήτρη Συρμάτση

Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στην υποψηφιότητα του δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης;

Ήταν μια συνειδητή επιλογή η υποψηφιότητα μου, που προέκυψε από την αγανάκτηση που εισέπραττα από τους πολίτες, για την γενικότερη κατάσταση που επικρατούσε και επικρατεί στη Θεσσαλονίκη. Ένιωσα πως δεν είχα άλλη επιλογή από την συμπόρευση με τον Στέλιο Αγγελούδη, που με πάθος ξεκίνησε την προσπάθεια για την δημιουργία της «Ομάδας για τη Θεσσαλονίκη» και στόχο να αλλάξει την ζοφερή εικόνα που παρουσιάζει η πόλη σε όλους τους τομείς.

Ποιο είναι το πιο δυναμικό προτέρημα του Στέλιου Αγγελούδη;

Η εμπειρία στην επιτυχημένη διαχείριση οργανισμών και μεγάλων εταιριών. Έναν δυναμικό και πετυχημένο manager είναι αυτό που χρειάζεται η Θεσσαλονίκη. Έναν ρεαλιστή που γνωρίζει τα προβλήματα της πόλης. Της κάθε γειτονιάς. Το πρόγραμμα άλλωστε του συνδυασμού, που αξίζει να μελετήσουν οι πολίτες πριν πάρουν απόφαση για την ψήφο τους, δίνει ξεκάθαρη εικόνα για το τι πρόκειται να συμβεί στη Θεσσαλονίκη τα επόμενα χρόνια με τον Στέλιο Αγγελούδη Δήμαρχο.

Τι σας ενοχλεί περισσότερο στη σημερινή Θεσσαλονίκη και θέλετε να το αλλάξετε;

Το θέμα δεν είναι τι ενοχλεί εμένα και τους συνδημότες μας, αλλά τι δεν θα ενοχλεί. Η πόλη παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης. Διοικείται από ανθρώπους που επί χρόνια έμειναν κλεισμένοι μέσα στα γραφεία τους, αδιαφορώντας ή αγνοώντας τα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών. Η Θεσσαλονίκη έχασε χρόνο –και πόρους παράλληλα- διότι δεν διεκδίκησε από την κεντρική εξουσία όσα δικαιούται. Ηρθε η ώρα αυτό να αλλάξει.

Τι σας ζητούν οι πολίτες; Τι τους δεσμεύεστε;

Οι πολίτες ζητούν –το αυτονόητο δηλαδή- καθαριότητα στην πόλη. Σε κάθε γειτονιά, ακούμε την ίδια ακριβώς επιθυμία. Ζητούν καλύτερες συγκοινωνίες, περισσότερες θέσεις πάρκινγκ, ρύθμιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, χώρους άθλησης και πρασίνου. Αιτήματα που μπορούν να ικανοποιηθούν, με την σωστή αξιοποίηση του εξαιρετικού σε εμπειρία, γνώσεις και διάθεση, ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Αναφέρομαι στους χιλιάδες υπαλλήλους στις υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, που θέλουν αλλά δεν τους δίνονται τα εφόδια σε πολλές περιπτώσεις, να προσφέρουν στην πόλη. Δεσμευόμαστε για σκληρή δουλειά. Οραματιζόμαστε και σχεδιάζουμε να μετατρέψουμε τη Θεσσαλονίκη σε μια σύγχρονη πόλη μέχρι το 2030. Μια πόλη που δεν θα είναι απλός ένας εμπορικός και τουριστικός κόμβος αλλά προορισμός; Μια πόλη που δεν θα είναι για ένα Σαββατοκύριακο, αλλά μια πόλη για να δημιουργείς και να μεγαλώνεις την οικογένειά σου.

Μια πόλη με όλες εκείνες τις προδιαγραφές που μπορούν να την κάνουν τον ισχυρότερο κόμβο των Βαλκανίων, έναν ελκυστικό προορισμό, ένα παράδειγμα βιώσιμης, πράσινης και τεχνολογικής ανάπτυξης!

Ζούμε σε μια πόλη που περιμένει 20 χρόνια μια γραμμή του Μετρό να λύσει όλα της τα προβλήματα, χωρίς να προβληματιστεί για την επικαιροποίηση των αναγκών, την ανάπτυξη συνοδών έργων, χωρίς να οραματιστεί νέες μορφές μαζικής μεταφοράς, πέρα από κάτι ποδηλατόδρομους… καρμανιόλες, έμπνευσης της σημερινής Διοίκησης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA