, Κυριακή
26 Μαρτίου 2023

Ο. Γεωργίου: O Κ. Μητσοτάκης έδειξε εμπράκτως την εμπιστοσύνη του στους νέους

Για τον αναβαθμισμένο ρόλο της ΟΝΝΕΔ, η οποία όπως λέει λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των νέων και της Νέας Δημοκρατίας μιλάει στην εφημερίδα Καρφίτσα ο πρόεδρος της Ορφέας Γεωργίου.

Συνέντευξη στη ΦΕΝΙΑ ΚΛΙΑΤΣΗ

Μάλιστα σε ότι έχει να κάνει με τα υψηλά ποσοστά αποχής των νέων από τις εθνικές εκλογές θεωρεί ότι η ΝΔ έχει καταφέρει να αντιστρέψει αυτό το κλίμα καθώς «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και οι πολιτικές επιλογές της τα 3,5 χρόνια ανέδειξαν ότι έχει πάντα τους νέους στη «καρδιά» του πολιτικού της σχεδιασμού».

Στην προεκλογική περίοδο την οποία βρισκόμαστε πώς εντάσσεται η ΟΝΝΕΔ στην πολιτική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας;

Από την πρώτη μέρα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έθεσε στο επίκεντρο τις νέες και τους νέους της χώρας μας. Η ΟΝΝΕΔ βρίσκεται πάντα στον πυρήνα της πολιτικής στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας, και όχι μόνο κατά την προεκλογική περίοδο. Η ΟΝΝΕΔ λειτουργεί σαν δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των νέων και της Νέας Δημοκρατίας. Μέσα από δράσεις, όπως την καμπάνια «Άσε τη δουλειά σου να μιλήσει», όπου κάνουμε διάλογο με νέους κάθε επαγγέλματος και αφουγκραζόμαστε τους προβληματισμούς τους, ενώ και μέσω των πανελλαδικών περιοδειών μας σε κάθε μεριά της χώρας, γνωρίζουμε δυναμικούς νέους και νέες σε κάθε άκρη της Ελλάδας και βρίσκουμε τρόπους να κάνουμε την καθημερινότητά τους καλύτερη. Είμαστε η μόνη πολιτική νεολαία που μετατρέπει σε έργο και νόμους τις προτάσεις της. Και θα συνεχίσουμε αδιάλειπτα το έργο μας και μετά τις εθνικές εκλογές.

Η ΝΔ δίνει ενεργό ρόλο στην ΟΝΝΕΔ και γενικότερα στη νέα γενιά;

Όπως σας ανέφερα, η ΟΝΝΕΔ και η νέα γενιά γενικότερα βρίσκονται στο επίκεντρο των πολιτικών επιλογών της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μεγάλη πίστη στο δυναμισμό, τις ικανότητες και τη δημιουργικότητα των νέων. Αυτό φαίνεται όχι μόνο στον αναβαθμισμένο ρόλο που έχει δώσει στην ΟΝΝΕΔ, αλλά και από τις συνεχείς προσπάθειες του για ανανέωση των θεσμών με νέα πρόσωπα. Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με τη νεολαία, φέρνοντας στο προσκήνιο τους προβληματισμούς της και παρέχοντας λύσεις σε αυτούς, ώστε να μπορούν οι νέοι να αναλάβουν το ρόλο που τους αξίζει.

Είναι γεγονός ότι οι νέοι έχουν σε μεγάλο βαθμό απορρίψει τα παραδοσιακά πολιτικά σχήματα, τόσο σε επίπεδο λόγου όσο και σε επίπεδο πρακτικών. Μπορεί να αλλάξει αυτό;

Είναι γεγονός ότι στις προηγούμενες εθνικές εκλογές πολλοί νέοι κυρίως απείχαν. Και αυτό είναι κάτι που θέλουμε να αντιστρέψουμε. Πιστεύω όμως, ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και οι πολιτικές επιλογές της τα 3,5 χρόνια ανέδειξαν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πάντα τους νέους στη «καρδιά» του πολιτικού της σχεδιασμού. Και αυτό όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη. Έδωσε λύσεις στις ανάγκες στέγασης νέων ζευγαριών με το πρόγραμμα μόνιμης κατοικίας, αλλά και διέλυσε οριστικά τις αμφιβολίες όσων νέων σκέφτονταν να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί, επιδοτώντας τις νέες οικογένειες και τα βρεφικά είδη. Παράλληλα, έφερε διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού το 2022 και έχει σχεδιάσει τρίτη αύξηση την άνοιξη του 2023. Προχώρησε σε πρωτοβουλίες όπως το «πρώτο ένσημο» για τους νέους 18-29 ετών, την κατάργηση του τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, την κατάργηση του φόρου στις γονικές παροχές και δωρεές, αλλά και την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης για τους νέους αγρότες. Ταυτόχρονα, η συνετή διακυβέρνηση αυτής της κυβέρνησης έπεισε πληθώρα πολυεθνικών κολοσσών να επενδύσουν στην Ελλάδα δημιουργώντας έτσι νέες, εξειδικευμένες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στη χώρα αντιστρέφοντας τη φυγή νέων στο εξωτερικό όπως γινόταν στο πρόσφατο παρελθόν. Οι νέοι αντιλαμβάνονται πως η ζωή τους έχει αλλάξει προς το καλύτερο  και το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών θα επιλέξουν τη συνέχεια αυτών των ωφέλιμων πολιτικών.

Από το κλίμα που εισπράττετε από τον κόσμο πόσο πιθανό θεωρείτε το ενδεχόμενο η ΝΔ να επιτύχει αυτοδυναμία στις εκλογές και τι είναι αυτό που θα την κρίνει;

Θεωρώ ότι η αυτοδυναμία είναι ένας απόλυτα εφικτός στόχος. Αυτό φαίνεται δημοκοπικά, αλλά και από το κλίμα που εισπράττουμε από τον κόσμο. Άλλωστε, στις επόμενες εκλογές οι πολίτες θα έρθουν αντιμέτωποι με ένα ξεκάθαρο δίλημμα στη κάλπη. Μπροστά ή πίσω; Μπορούν να συγκρίνουν τον τρόπο ζωής τους επί ΣΥΡΙΖΑ με τις αυξήσεις φόρων, τις λαϊκίστικες πρακτικές και τους χαμηλούς μισθούς από τη μία, και τη συνετή διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την άλλη. Η σημερινή κυβέρνηση, παρά τις αδιάλειπτες κρίσεις -όπως το προσφυγικό, την πανδημία και την παγκόσμια ενεργειακή κρίση- επιδίωξε και κατάφερε να στηρίξει την πολύπαθη μεσαία τάξη, να αυξήσει το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών και να θωρακίσει αποτελεσματικά τη χώρα. Οι συμπολίτες μας αντιλαμβάνονται τη διαφορά στο πως ζούσαν τότε και πως ζουν τώρα. Και αντιλαμβάνονται ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, την οποία μπορεί να εγγυηθεί μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας . Επομένως, πιστεύω ότι όταν έρθει η ώρα να επιλέξουν ποιον επιθυμούν στο τιμόνι διακυβέρνησης της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία θα αποκτήσουν την απαραίτητη αυτοδυναμία.

Τι θα λέγατε σε κάποιον που ακόμη δεν έχει αποφασίσει ποιο κόμμα να επιλέξει στις επερχόμενες εθνικές εκλογές;

Θα προσκαλούσα κάθε πολίτη να κρίνει τις πράξεις και τα έργα της σημερινής κυβέρνησης απέναντι των προηγούμενων. Απέναντι στους λαϊκισμούς και την έλλειψη εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης από τα άλλα κόμματα, η Νέα Δημοκρατία απέδειξε ότι βρίσκεται πάντα στο πλευρό κάθε πολίτη στην πράξη. Η σημερινή κυβέρνηση παρέμεινε συνεπής στις εξαγγελίες της και βελτίωσε την καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιο είναι το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών και να επιλέξουν με σοβαρότητα αυτόν που θεωρούν ότι μπορεί να διακυβερνήσει πιο αποτελεσματικά τη χώρα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA