, Κυριακή
05 Φεβρουαρίου 2023

Π. Χρηστίδης: «ΠΑΣΟΚ ή χάος! Αυτό είναι το δίλημμα των εκλογών

Ο πρώην εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και πρώην υποψήφιος πρόεδρος Παύλος Χρηστίδης θέτει το δικό του δίλημμα της κάλπης. «ΠΑΣΟΚ ή χάος» τονίζει σε συνέντευξή του στην «Κ».

Συνέντευξη στον: ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΡΜΑΤΣΗ

Μιλά για την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση ενώ μεταφέρει το κλίμα από τις συζητήσεις του με τους πολίτες στη Δεσκάτη Γρεβενών.

Το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος του αναφέρει διαρκώς ότι κινείται θεσμικά στην υπόθεση των παρακολουθήσεων. Το κάνετε για να μην ταυτίζεστε με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Το κάνουμε γιατί είναι το σωστό. Η επιλογή του ΠΑΣΟΚ να κινηθεί θεσμικά στο ζήτημα των παρακολουθήσεων είναι μια αξιακή επιλογή. Πιστεύουμε στην Δικαιοσύνη και θεωρούμε πως κάθε θιγόμενος πρέπει να προσφύγει σε αυτήν, ώστε να αποκαλύπτεται η αλήθεια.  Πορευτήκαμε θεσμικά και θα επιμείνουμε απέναντι στον καθεστωτισμό της κυβέρνησης. Δεν θα κάνουμε την χάρη στον κύριο Μητσοτάκη να επιλέξουμε την οδό της μικροπολιτικής, των παραπολιτικών, των επιλεγμένων διαρροών. Θέλουμε φως και αλήθεια και θα συγκρουστούμε μέχρι τέλους για να μάθουμε τι συνέβη, γιατί είναι ζήτημα Δημοκρατίας. 

Διάβασα να υποστηρίζετε ότι «Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ». Πώς μπορεί να το κάνει; Ευελπιστείτε ότι στις προσεχείς κάλπες τα ποσοστά του κόμματος θα εκτοξευθούν;

Σχεδόν 50 χρόνια Μεταπολίτευσης είναι πια σαφές πως το μοναδικό κόμμα που συγκρούστηκε αταλάντευτα με τη συντήρηση ήταν μόνο το ΠΑΣΟΚ. Κάθε πολίτης μπορεί να αξιολογήσει πότε η ζωή του ήταν καλύτερη. Κάθε πολίτης μπορεί να αξιολογήσει τι άφησαν πίσω τους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Χάος είναι η απάντηση. Αβεβαιότητα, φοβικότητα, κοινωνικές ήττες. Το δίλημμα των επόμενων εκλογών θα είναι αυτό ακριβώς : ΠΑΣΟΚ η χάος. Άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την μόνη αξιόπιστη προοδευτική εναλλακτική απέναντι στην Νέα Δημοκρατία. Έχουμε χρέος απέναντι στον τόπο να δώσουμε απαντήσεις στα προβλήματα της κοινωνίας και να παρουσιάσουμε το όραμα μας για την χώρα, να μιλήσουμε για τις κοινωνικές ανισότητες που διαρκώς αυξάνονται και για την ανάγκη να δημιουργήσουμε συνθήκες επιστροφής των νέων που μετανάστευσαν τα χρόνια της κρίσης. Οι πολίτες αναγνωρίζουν την διαχρονική προσφορά του ΠΑΣΟΚ και θα είμαστε ξανά η πρώτη τους επιλογή.

Η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση είναι το κυρίαρχο πρόβλημα των πολιτών. Φτάσαμε κοντά στα Χριστούγεννα και οι πολίτες αναμένουν περισσότερη στήριξη από το κράτος. Τι θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση;

Να πάρει από όσους έβγαλαν εκατοντάδες εκατομμύρια εξαιτίας της κρίσης και να τα δώσει σε όσους τα έχουν ανάγκη. Σε όλους εκείνους που μέσα του μήνα, χρεώνονται για να επιβιώσουν. Σε όλους εκείνους που έταξε προεκλογικά και ξέχασε μετεκλογικά.  Καθημερινά, οι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με την σκληρή ακρίβεια που βιώνουμε. Βλέπουν από την μία τους λογαριασμούς να αυξάνονται, από την άλλη την κυβέρνηση να παραμένει με τα χέρια σταυρωμένα. Τα καλάθια του νοικοκυριού και τα υπόλοιπα επικοινωνιακά show δεν θα λύσουν τα προβλήματα του κόσμου. Το ΠΑΣΟΚ, καθόλη την διάρκεια της κρίσης, έχει προτείνει μια σειρά πολιτικών που θα μπορούσαν να αμβλύνουν τις δυσκολίες των πολιτών. Η κυβέρνηση, όμως, έχει διαλέξει να κλείσει τα αυτιά της και να τα ανοίγει μόνο όταν της υπαγορεύουν τα συμφέροντα. 

Κλείνοντας, θέλω να μας πείτε για την επίσκεψή σας στη Δεσκάτη. Ποιος το κλίμα στα Γρεβενά; Προσφάτως κάτοικοι των περιοχών με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες συναντήθηκαν με τα κόμματα κάνοντας έκκληση για βοήθεια.

Η ελληνική περιφέρεια εκπέμπει sos. Γερνάει, χάνει πληθυσμό, ευκαιρίες και οικονομικές δυνατότητες. Η Δεσκάτη με τους φιλόξενους ανθρώπους και το πανέμορφο τοπίο δε μπορεί να κρατήσει τους ανθρώπους της, γιατί οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δε μπορούν να συντηρούν την περιουσία τους, οι νέοι δε μπορούν να βρουν δουλειές που να ταιριάζουν με τις σπουδές τους. Το κέντρο υγείας διαθέτει 1 ασθενοφόρο για όλη την περιοχή, Ενώ το κόστος ενέργειας είναι μεγαλύτερο από το κόστος στέγασης. Χρειάζεται ειδικό σχέδιο για αυτές τις περιοχές, ώστε να ενισχύσουμε την περιφέρεια και ειδικά Δήμους σαν αυτούς της Δεσκάτης, που παλεύουν με έναν μηχανικό να κάνουν σχέδια για δεκάδες εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα. 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA