, Κυριακή
23 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Σωσώ Ταφίλη: Οι πιο «ηθικοί»- «πολιτισμένοι»- «ευγενείς» μπορεί να απέχουν πολύ από αυτό που προβάλλουν

Για τα «μυστικά» της θεατρικής παράστασης «Τα κορίτσια της οδού Ασπασίας», για τις πέντε ηρωίδες αλλά και για την περίοδο του 1949 κάνει λόγο στην Karfitsa, η ηθοποίος της παράστασης, Σωσώ Ταφίλη.

Συνέντευξη: Έλενα Μητσάλη

Μιλώντας στην Κarfitsa για τις πέντε ηρωίδες, η ηθοποιός της θεατρικής παράστασης «Τα κορίτσια της Οδού Ασπασίας» , Σωσώ Ταφίλη τόνισε «Οι πέντε ηρωίδες εργάζονται σε έναν οίκο ανοχής της εποχής. Όταν γίνεται έφοδος στον οίκο από το τάγμα αιρετικών, προσπαθούν να αποκρύψουν την ταυτότητα τους με διάφορα τεχνάσματα. Στόχος τους είναι να αντιληφθεί το κοινό τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκαν στην άσκηση αυτού του επαγγέλματος αλλά και να αποδείξουν ότι ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο…».

Πως αποφασίσατε να παίξετε στην θεατρική παράσταση «Τα κορίτσια της οδού Ασπασίας» ;

Η αγάπη μου για τον κόσμο του θεάτρου και εν γένει της τέχνης είναι μεγάλη. Μόλις μου έγινε η πρόταση να λάβω μέρος στο εν λόγω θεατρικό έργο δέχτηκα αμέσως. Έχοντας συμμετάσχει σε παλιότερο κινηματογραφικό έργο του Βασίλη Παπά και γνωρίζοντας το με πόση αγάπη δημιουργεί τον κάθε του ήρωα, αλλά και το γεγονός ότι επιλέγει αξιόλογους συνεργάτες, ήμουν σίγουρη ότι πρόκειται για κάτι μοναδικό. Διάβασα το κείμενο και κατάλαβα αμέσως το λόγο που η παράσταση την προηγούμενη χρονιά απέσπασε δύο βραβεία. Είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη για αυτή την όμορφη συνεργασία.

Μέσα από την παράσταση ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε στο κοινό σας ;

Η παράσταση απευθύνεται σε ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους. Οι ήρωες έχουν διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να ταυτιστεί ο κάθε άνθρωπος με έναν από αυτούς. Το μήνυμα της παράστασης είναι να μην νιώθει κανείς περιθωριοποιημένος, διότι ακόμα και οι πιο «ηθικοί»- «πολιτισμένοι»-«ευγενείς» μπορεί να απέχουν πολύ από αυτό που προβάλλουν.

Γιατί επιλέξατε την περίοδο του 1949 ;

Η επιλογή του έτους αυτού από τον συγγραφέα δεν είναι τυχαία. Το έργο βασίζεται στο έτος 1949, καθώς η χώρα βίωσε μια περίοδο ανοικοδόμησης και πολιτικών αλλαγών. Οι αριστερές ( ΕΑΜ και αντάρτες) και δεξιές(στρατός και κυβέρνηση) πολιτικές δυνάμεις που διαμορφώθηκαν κατά τη διάρκεια του εμφυλίου αύξησαν τις κοινωνικές αντιπαραθέσεις και υπήρξε έντονη πολιτική αστάθεια.

Οι πέντε γυναίκες που θα πρωταγωνιστούν τι μήνυμα θέλουν να περάσουν στο κοινό ;

Οι πέντε ηρωίδες εργάζονται σε έναν οίκο ανοχής της εποχής. Όταν γίνεται έφοδος στον οίκο από το τάγμα αιρετικών, προσπαθούν να αποκρύψουν την ταυτότητα τους με διάφορα τεχνάσματα. Στόχος τους είναι να αντιληφθεί το κοινό τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκαν στην άσκηση αυτού του επαγγέλματος αλλά και να αποδείξουν ότι ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο… Τα υπόλοιπα συμπεράσματα δικά σας, αφού έρθετε να μας δείτε!!

INFO

Θέατρο Αμαλία

Πρεμιέρα: Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:
Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου & Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 21.00
Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 20:00

Παρασκευή 1 Μαρτίου & Σάββατο 2 Μαρτίου στις 21.00
Κυριακή 3 Μαρτίου στις 20:00

Παρασκευή 8 Μαρτίου & Σάββατο 9 Μαρτίου στις 21.00
Κυριακή 10 Μαρτίου στις 20:00

Διάρκεια: 100 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος 13 Ευρώ – Μειωμένο 10 Ευρώ (Ανέργων – φοιτητών – Αμέα)
Προπώληση: Ταμείο Θεάτρου Αμαλία , more.com by viva & goldmall.gr
Πληροφορίες: 2310 842 509

Συντελεστές :
Σενάριο – Σκηνοθεσία : Βασίλης Παπάς
Οργάνωση Παραγωγής : Στέλιος Δουλγερίδης
Σκηνικά – Κουστούμια : Αθηνά Βαρτσάκη
Γραφιστικά – Βοηθός Σκηνογράφου : Άννα Βλαχογεωργακοπούλου
Μακιγιάζ : Άννα Παρούση

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.