, Τρίτη
06 Δεκεμβρίου 2022

Στράτος Ευγενίου: «Ο Ηρακλής είναι πλέον σαν παιδί μου»

Με πολλή δουλειά και λίγα λόγια ο φετινός Ηρακλής κατάφερε όχι απλώς να πετύχει τους στόχους του, αλλά να τους ξεπεράσει κατά πολύ. Μια ομάδα που δημιουργήθηκε μέσα σε μόλις 20 ημέρες, με ένα άκρως νεανικό ρόστερ και χωρίς να έχει καν αδειοδότηση, κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας τη δεύτερη καλύτερη επίθεση της κατηγορίας με 51 γκολ. Με «όπλο» τις εμπειρίες της χρονιάς που ολοκληρώθηκε οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό βάζοντας ψηλά τον πήχη ενόψει της επόμενης με τον ιδιοκτήτη της Κυανόλευκης ΠΑΕ, Στράτο Ευγενίου, να παραχωρεί μία αποκαλυπτική συνέντευξη στην Karfitsa. Μεταξύ άλλων, ο κ. Ευγενίου έκανε τον απολογισμό της σεζόν, ξεκαθάρισε τους στόχους της επόμενης, μίλησε για τη βοήθεια που περιμένει και έδωσε τη δική του ξεκάθαρη υπόσχεση προς τον κόσμο του συλλόγου. 

– Κύριε Ευγενίου τι πρόσημο θα βάζατε στην πρώτη σας χρονιά στην ηγεσία του Ηρακλή; 

«Ήταν η ομορφότερη χρονιά μου στο ποδόσφαιρο. Πάντα το κύριο μέλημά μου είναι εκτός από καλή ομάδα, να έχουμε ένα υγιή σύλλογο που να αποτελείται από καλά παιδιά, καλό τιμ και σταφ. Αυτά τα είχαμε όλα στον μέγιστο βαθμό και πετύχαμε κάτι πολύ όμορφο. Η ομάδα υπερέβαλε εαυτό και κέρδισε πολλά περισσότερα πράγματα από όσα και εμείς οι ίδιοι περιμέναμε. Και θα μπορούσαμε να έχουμε και καλύτερη πορεία, αλλά πληρώσαμε την απειρία μας και το γεγονός πως η ομάδα δεν είχε την απαραίτητη αδειοδότηση. Σαφώς και έγιναν και λάθη, τα οποία θέλουμε να διορθώσουμε».

– Με γνώμονα τη φετινή σας εμπειρία και με βάση την εμπειρία που αποκόμισε η φετινή ομάδα, ποιες είναι οι βλέψεις σας ενόψει της νέας χρονιάς; 

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει. Ο στόχος είναι η ομάδα να είναι μέσα στην πρώτη τριάδα και να είναι κοντά στις θέσεις ανόδου. Αυτό βέβαια δεν μπορείς να το προεξοφλήσεις, αλλά εμείς θα ενισχύσουμε την ομάδα με παίκτες που θα εισηγηθεί το τεχνικό τιμ. Θέλουμε να εμπλουτίσουμε την ομάδα με περισσότερη εμπειρία, αλλά παράλληλα, θέλουμε να διατηρήσουμε έναν βασικό κορμό από τη φετινή σεζόν, αφού ήδη πολλά παιδιά έχουν κάνει το βήμα παραπάνω». 

– Ο Ηρακλής θα συνεχίσει και του χρόνου με τον Κώστα Γεωργιάδη στον πάγκο του;


«Αυτή είναι η κοινή μας επιθυμία. Με τον κ. Γεωργιάδη συνεργαζόμαστε τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Τον θεωρώ έναν πολύ ικανό τεχνικό και το μόνο που απομένει είναι να συζητήσουμε κάποιες λεπτομέρειες πριν περάσουμε στο κομμάτι των υπογραφών. Είναι τέτοια η σχέση που έχουμε «χτίσει» που θεωρώ δεν θα υπάρξει πρόβλημα».

– Το τελευταιο διάστημα υπήρξαν κάποιες ποινές αφαίρεσης βαθμών για οφειλές που έχουν να κάνουν με «αμαρτίες»παλιότερων διοικήσεων. Είναι κάτι που σας προβληματίζει; 


«Όχι, γιατί είναι ένα κομμάτι που έχει αναλάβει προσωπικά ο Τομ Παπαδόπουλος. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, έχει δεσμευτεί και ήδη έχει έρθει σε συμφωνία για την αποπληρωμή των περισσότερων ποδοσφαιριστών που τους οφείλονται χρήματα. Θέλω να τονίσω στο σημείο αυτό πως έχουμε μία εξαιρετική σχέση εμπιστοσύνης με τον κ. Παπαδόπουλο. Μας βοήθησε σε σημαντικό βαθμό και τη φετινή σεζόν και επιθυμία του είναι αυτό να το πράξει σε διπλάσιο βαθμό τη νέα σεζόν».

– Υπάρχει ενδεχόμενο συμπόρευσής σας μαζί με τον κ. Παπαδόπουλο ή κάποιον άλλον ενδιαφερόμενο; 

«Αυτή τη στιγμή ιδιοκτήτης της ΠΑΕ είμαι εγώ. Το βασικό είναι πως για να φτάσει η ομάδα εκεί που επιθυμούμε πρέπει να υπάρχει και η συμμετοχή του κόσμου. Γνωρίζω την πικρία τους, αντιλαμβάνομαι πολλές φορές τον θυμό τους για πράγματα και καταστάσεις, αλλά χωρίς τη βοήθειά τους, δεν θα μπορέσει να έχει νόημα και αποτέλεσμα η προσπάθειά μας. Και ως βοήθεια εμείς ζητάμε την αγορά εισιτηρίων σε κάθε παιχνίδι. Για παράδειγμα με την πώληση μίνιμουν 2.000 εισιτηρίων ανά αγώνα τη νέα σεζόν και τη δική μας συνεισφορά, ο Ηρακλής όχι απλώς θα πρωταγωνιστήσει, αλλά θα γιγαντώσει και το λέω αυτό με πλήρη επίγνωση. Το μεγαλύτερο παράπονό μου είναι πως οι δυνατοί και παραδοσιακοί παράγοντες του Ηρακλή δεν βοήθησαν. Ούτε καν σε χορηγικό επίπεδο».

– Θα συζητούσατε το ενδεχόμενο εισόδου ενός «συμπαίκτη» ή ακόμα και της πώλησης των μετόχων της ομάδας;

«Ο Ηρακλής είναι πλέον σαν παιδί μου και το παιδί σου το φροντίζεις και θέλεις πάντα το καλύτερο. Φυσικά και θα δεχτώ και θα ακούσω το οποίο ενδιαφέρον υπάρξει, αλλά δεν θα άφηνα την ομάδα σε χέρια κάποιου που δε θα νιώθω τη σιγουριά και την όρεξή του να προσφέρει περισσότερα πράγματα από εμάς. Ως τότε εγώ θα είμαι ο εγγυητής της προσπάθειας αυτής που ξεκινήσαμε από πέρυσι».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ KARFITSA