, Τρίτη
23 Απριλίου 2024

search icon search icon

Τ. Αντωνίου: Να μιλήσουν πρώτα οι πολίτες στην κάλπη

«Αντέξαμε σε πολύ δυσκολότερες συνθήκες» τονίζει σε συνέντευξή της στην «Κ» η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Τόνια Αντωνίου εκφράζοντας την αισιοδοξία της για το αποτέλεσμα της κάλπης.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΡΜΑΤΣΗ

Πώς απαντά στην αυτοδυναμία που ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και στις προϋποθέσεις του ΠΑΣΟΚ για συνεργασία. «Οι πολίτες γνωρίζουν ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση προστάτευσε την πρώτη κατοικία» επεσήμανε για τις τροπολογίες του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος.

Διμέτωπος αγώνας από το ΠΑΣΟΚ. Διπλά και τα χτυπήματα που δέχεται από τον δικομματισμό. Θα αντέξετε;

Αντέξαμε σε πολύ δυσκολότερες συνθήκες και καταφέραμε από την έβδομη θέση στην οποία βρεθήκαμε, να αναδειχθούμε σε τρίτο κόμμα το 2019. Σήμερα που η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πλησιάζουν καν τα ποσοστά τους των προηγούμενων εκλογών, το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο που εμφανίζει δημοσκοπική άνοδο. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μόνο ρίζες στο ιστορικό μας παρελθόν, αλλά και κλαδιά στο μέλλον και η άνοιξη είναι μπροστά μας.

Πώς χαρακτηρίζετε την στάση του Κ. Μητσοτάκη που ζητά μόνο αυτοδύναμη ΝΔ από τους πολίτες;


Ο κ. Μητσοτάκης έχει το δικαίωμα να ζητάει από τους πολίτες ό,τι θέλει. Το θέμα είναι πώς αντιδρά στο ενδεχόμενο να μην του δώσουν οι πολίτες αυτό που ζητάει. Σήμερα τι λέει στους πολίτες; Εάν δεν μου δώσετε την αυτοδυναμία θα σας σέρνω σε εκλογές μέχρι να μου τη δώσετε. Μάλιστα τα στελέχη του προβάλλουν το σύνθημα «Μητσοτάκης ή χάος». Δηλαδή τι έχουμε εδώ; Εκβιασμό και εκφοβισμό; Θα τελειώσει η Ελλάδα, εάν δεν βγει αυτοδύναμος ο κ. Μητσοτάκης; Ας τα κρίνουν όλα αυτά οι πολίτες. Βέβαια, όταν προσέλθουν στην κάλπη θα σταθμίσουν επιπλέον όλες τις επιλογές μιας κυβέρνησης που επέλεξε να στηρίξει τους τραπεζίτες αντί για τους δανειολήπτες, τους κερδοσκόπους και τα καρτέλ αντί για τους καταναλωτές, τους πολύ ισχυρούς της οικονομίας αντί για τους μικρομεσαίους, τα ιδιωτικά συμφέροντα αντί για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μιας κυβέρνησης θεσμικών εκτροπών και απευθείας αναθέσεων.

Ποιες προϋποθέσεις βάζει το ΠΑΣΟΚ για μια κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ;  Ή αποκλείετε αυτή τη συνεργασία;

Για να συζητήσουμε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με οποιοδήποτε κόμμα, υπάρχει μια βασική προϋπόθεση: να μιλήσουν πρώτα οι πολίτες στην κάλπη! Εάν οι πολίτες μας δώσουν ένα ισχυρό ποσοστό, τότε θα προσέλθουμε σε διάλογο, με βάση τις προγραμματικές μας προτάσεις. Προτεραιότητές μας η δίκαιη ανάπτυξη μέσα από ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, η ενίσχυση του ΕΣΥ, η αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους που ξεπερνά τα 270 δις, η μείωση των έμμεσων φόρων στα βασικά αγαθά και τα καύσιμα, η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και μια σειρά από επιλογές για την ενίσχυση του εισοδήματος και της αξιοπρεπούς διαβίωσης των πολιτών, την αντιμετώπιση του δημογραφικού και τη στήριξη της νέας γενιάς.

Νομοθετική ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Υπάρχουν πιθανότητες για την αποδοχή της από την κυβέρνηση;

Καταθέσαμε για μία ακόμη φορά τρεις τροπολογίες που αφορούν το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, τους εγγυητές των τραπεζικών δανείων και τους κανόνες δεοντολογίας των funds. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στις νομοθετικές μας πρωτοβουλίες, αλλά μπροστά στην ογκούμενη κοινωνική πίεση έφερε μια δική της τροπολογία, που για μία ακόμη φορά είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των τραπεζών και των funds. Άνθρακες ο θησαυρός! Οι πολίτες γνωρίζουν ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση προστάτευσε την πρώτη κατοικία με νόμο, μέσα στην πιο δύσκολη μνημονιακή διαπραγμάτευση και μόνο ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ μπορεί σήμερα να το ξανακάνει. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που κατάργησαν αυτήν την προστασία, σήμερα δεν πείθουν.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA

#Tags: ΠΑΣΟΚ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.