, Παρασκευή
24 Μαρτίου 2023

Θ. Κατερινόπουλος: Αποπροσανατολίζουν τον λαό ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος, υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον Δυτικό Τομέα της Β’Αθηνών, ταξίαρχος ε.α. της ΕΛΑΣ, ετοιμάζεται αυτήν τη φορά να δώσει μια διαφορετική μάχη στην αρένα της πολιτικής.

Του ΑΝΤΩΝΗ Ι. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Απαντώντας στο τιήταν αυτό που τον οδήγησε να πάρει αυτή την απόφαση, δεν μασάει τα λόγια του. Κάτοικος και ο ίδιος της Δυτικής Αθήνας, λέει στην «Political»: «Εμείς οι κάτοικοι “πέρα από το ποτάμι”αντιμετωπίζουμε προβλήματα και μάλιστα σοβαρά,που δεν έχουν άλλες περιοχές της Αττικής…Τα γνωρίζω, τα ζω και πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω στο κοινό καλό».

Σχολιάζοντας την τοξικότητα της πολιτικής ατμόσφαιρας και τον ρόλο που έχει παίξει η υπόθεση των υποκλοπών, υποστηρίζει ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύονται την υπόθεση προκείμενου να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και εκτιμά ότι οι ενέργειες του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν άμεσες χωρίς επικοινωνιακές «κορόνες» και τακτικισμούς».

Η υπόθεση των υποκλοπών θα είναι, όπως φαίνεται, ένα από τα θέματα που θα «δηλητηριάζουν» την προεκλογική περίοδο.Τι έχει συμβεί κατά τη γνώμη σας;

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ, χρησιμοποιώντας το θέμα των υποκλοπών, επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό για να μην ασχολείται με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Της φτώχειας,της ανασφάλειας,της παρακμής,της διαφθοράς και του ρουσφετιού. Οι υποκλοπές βεβαίως είναι μείζον θέμα Δημοκρατίας και από την έλλειψη Δημοκρατίας πηγάζουν σχεδόν όλα τα άλλα.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ κράτησε αποστάσεις στην πρόσφατη σκληρή αντιπαράθεση στη Βουλή, παρά το γεγονός ότι το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται μετά την καταγγελία τουΝίκου Ανδρουλάκη;

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έπραξε αυτό που επιτάσσουν το Σύνταγμα και ο νόμος. Κατήγγειλε και με στοιχεία την παρακολούθησή του στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου και στα θεσμοθετημένα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως πρόεδρος αλλά και ως ευρωβουλευτήςαμέσως και χωρίς επικοινωνιακέςκορόνες και τακτικισμούς.

Θεωρείτε ότι το πολιτικό αφήγημα του ΠΑΣΟΚ είναι ευδιάκριτο ή χρειάζεται βελτιώσεις όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες;

Η στάση του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή ήταν σοβαρή και όχιλαϊκίστικη και μην ξεχνάμε ότι, όπως προανέφερα, ο πρόεδροςΝίκος Ανδρουλάκης έφερε το θέμα στη δημοσιότητα πρώτος.Τώρα αν στην πορεία προέκυψαν και άλλες παρακολουθήσεις, ακόμη και μελών της κυβέρνησης, δεν δικαιούται ο ΣΥΡΙΖΑ να καπηλεύεται κάτι που πρώτο το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε.Σημασία έχει ότι στην υπόθεση των παρακολουθήσεων πρέπει να δοθούν σαφείς απαντήσεις και να χυθεί άπλετο φως, κάτι που δεν έγινε στη συζήτηση στη Βουλή,αφού ακόμη και παρακολουθούμενα μέλη της κυβέρνησηςμάσησαν τα λόγια τους.

Ποια είναι τα στοιχεία που θα κρίνουντο «πολιτικό παιχνίδι» και πώς θα καταφέρει το ΠΑΣΟΚνα διεκδικήσει με αξιώσεις το ισχυρό ποσοστό που ζητάει;

Η βάση του πολιτικού αφηγήματος του ΠΑΣΟΚ είναι οι αρχές της 3ης Σεπτέμβρη, που είναι διαχρονικές και πάντα επίκαιρες. Με σύνθημά μας η «Κοινωνία στο προσκήνιο»,όσο πλησιάζουμε στις εκλογές θα ξεδιπλωθεί και το πρόγραμμά μας, όπως προανέφερα, βασισμένο στη διακήρυξή μας. Το ΠΑΣΟΚ,ο πρόεδρός του,οι υποψήφιοι βουλευτές και τα μέλη μας, με βάση την αλήθεια και το πρόγραμμά μας, θα διεκδικήσουμε την ψήφο των Ελλήνων πολιτών μακριά από επικοινωνιακές ψηφοθηρικού τύπου τακτικές και αντιπαραθέσεις.Ας αντιπαρατεθούν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ πλειοδοτώντας σε υποσχέσεις, άλλωστε δεν διαφέρουν και πολύ. Μην ξεχνάμε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζεται ως αριστερό κόμμα, συγκυβέρνησε με ένα δεξιότερο, τους ΑΝΕΛ.

Κατεβαίνετευποψήφιος βουλευτής στη Δυτική Αθήνα, σε μια ομολογουμένως δύσκολη περιφέρεια. Ποια είναι η δέσμευσή σας απέναντι σε αυτούς τουςπολίτες που δεν έχουν σταματήσει να δοκιμάζουν τις αντοχές τους;

Εδώ και σαράντα χρόνια διαμένω στη Δυτική Αθήνα.Εδώγεννήθηκαν και μεγάλωσαντα παιδιά μου,εδώ πήγαν σχολείο και σε αυτέςτις γειτονιές ζω. Εμείς λοιπόν οι κάτοικοι «πέρα από το ποτάμι» αντιμετωπίζουμε προβλήματα και μάλιστα σοβαρά,που δεν έχουν άλλες περιοχές της Αττικής.Δεν σας κρύβω ότι κάποιοι μας αποκαλούν «Βαλκάνια» και αυτό και με ενοχλεί και με προσβάλλει. Μας θυμούνται όμως στις εκλογές για την ψήφο μας.Θαζητήσω την ψήφο των συμπολιτών μου με μόνο γνώμονα την προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων μας, που και εγώ με την οικογένεια μου ζούμε.Τα γνωρίζω,τα ζω και πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω στο κοινό καλό.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL