Συνεχίζει το αντάρτικο ο Λοβέρδος - Karfitsa.gr
Πολιτική

Συνεχίζει το αντάρτικο ο Λοβέρδος

Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος απέρριψε το αίτημα των εκπαιδευτικών για...

loverdosΟ υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος απέρριψε το αίτημα των εκπαιδευτικών για «πάγωμα» της αξιολόγησής τους, ενώ φάνηκε πρόθυμος να συζητήσει το θέμα των απολύσεων 85 εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα

Σε συνάντηση που είχε με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των καθηγητών, ο υπουργός Παιδείας εμφανίστηκε κατηγορηματικός αναφορικά με το θέμα της αξιολόγησης. «Δεν υπάρχει περίπτωση να βγω και να πω ότι παγώνει η αξιολόγηση. Η κοινή γνώμη είναι απέναντι και έχει δίκιο. Αξιολόγηση σημαίνει ποιος προσφέρει στα παιδιά μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ρώτησε τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ ποια είναι η πρόταση των εκπαιδευτικών στο ζήτημα και ο κύριος Κοτσιφάκης απάντησε: «Να καταργηθεί ο νόμος».

Οι εκπρόσωποι των καθηγητών παρέδωσαν στον υπουργό Παιδείας υπόμνημα με σημαντικά ζητήματα του κλάδου καθώς κι έναν φάκελο με δημοσιεύματα και ψηφίσματα υπέρ της επαναφοράς στα επαγγελματικά λύκεια των ειδικοτήτων που έχουν καταργηθεί.

Οι αντιπροσωπεία των καθηγητών ζήτησε επιμόνως από τον κ. Λοβέρδο να δεσμευθεί, ότι δεν θα υπογράψει την διαπιστωτική πράξη της απόλυσης των 85 καθηγητών, οι οποίοι δεν κατέθεσαν αίτηση για την απορρόφησή τους σε διοικητικές υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, στο πλαίσιο της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Όπως επεσήμανα οι απολύσεις αναμένεται να φτάσουν έως και τι 400 εξαιτίας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την κατάργηση των ειδικοτήτων. «Θα συνδέσετε το όνομά σας με τις πρώτες απολύσεις στον δημόσιο τομέα από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου», ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος των καθηγητών στον κ. Λοβέρδο.

Οι καθηγητές έκαναν επίσης λόγο για ομηρία των 1.174 καθηγητών από ειδικότητες που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από τις 23 Ιουλίου 2013.

Για το θέμα των απολύσεων ο κ.Λοβέρδος δεσμεύθηκε να καλέσει τους καθηγητές στο γραφείο του να το συζητήσουν όταν φθάσει το έγγραφο στο γραφείο του, καθώς όπως δήλωσε «Η απόφαση έχει υπογραφεί από την προηγούμενη διοίκηση, αλλά δεν έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ».

Σε συνάντηση γνωριμίας που είχε νωρίτερα με τους συντάκτες του υπουργείου Παιδείας, ο κ.Λοβέρδος έκανε γνωστό, ότι το ποσό των 435.000 ευρώ που συγκέντρωσαν κύπριοι μαθητές και παρέδωσαν στο υπουργείο Παιδείας θα διατεθούν σε υποτροφίες για άπορους πρωτοετείς φοιτητές.

Την Τετάρτη το πρωί ο υπουργός Παιδείας θα παραχωρήσει εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου.

paraskhnio.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ