Σύνθια Σάπικα: Δεν κάνω πίσω σε τίποτα - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πρόσωπα

Σύνθια Σάπικα: Δεν κάνω πίσω σε τίποτα

Συνέντευξη στην Αναστασία Καρυπίδου

Η Σύνθια Σάπικα είναι δημοσιογράφος. Έχει κάνει «πέρασμα» από αρκετά ΜΜΕ και σίγουρα τα τελευταία χρόνια την πετύχατε είτε να παρουσιάζει δελτίο ειδήσεων, είτε εκπομπή στην ΕΡΤ3. Αν την αναζητήσετε εκτός τηλεόρασης, θα την βρείτε να περπατάει (πολύ) σε κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης και φυσικά να προσφέρει όπου της ζητηθεί εθελοντικά…

Προσωπική «κόκκινη» γραμμή στη δημοσιογραφία…

Nα μην στριμώξω κάποιον σε συνέντευξη επειδή τον γνωρίζω προσωπικά. (Συνήθως παραπονιούνται ότι μαζί τους είμαι πιο σκληρή).

Απρόοπτα στη διάρκεια live;

Θα ξεχωρίσω το πρώτο και το τελευταίο. Προσθέστε άπειρα ενδιάμεσα. Το 1990 έσπασε μία πολυθρόνα στο σκηνικό της εκπομπής και «βούλιαξε» μέσα η Αλίκη Τέλλογλου. Το 2021, μέσω skype, αντιδήμαρχος φαινόταν σαν να πέφτει από την καρέκλα επειδή κουνιόταν η κάμερα του υπολογιστή. (Το control room γελούσε και εγώ έπρεπε να μείνω σοβαρή).

Ποια επαγγελματική στιγμή ξεχωρίζεις;

Όλως παραδόξως ξεχωρίζω δύο. Την περίοδο της ανεργίας που χρειάστηκε να επανεφεύρω τον επαγγελματικό μου εαυτό και να ξεκινήσω αμισθί εκπομπές. Και την περίοδο 2019-2020 με την εκπομπή «Συν» που θεωρώ πως ήταν ό,τι πιο δημιουργικό έχω κάνει ποτέ. Συν ότι είχαμε φτιάξει την τέλεια ομάδα.

Υπάρχουν φιλίες στο χώρο;

Την κολλητή μου, Ευγενία Γήτα, την γνώρισα στην ΕΡΤ3… Είναι μεγάλη ευτυχία να την έχω κοντά μου τις ώρες της δουλειάς.

Λες …ναι στις προκλήσεις;

Εάν η ερώτηση είναι αυστηρά …επαγγελματική θα απαντήσω «ναι» χωρίς δεύτερη σκέψη. Στα υπόλοιπα θα απαντήσω «όχι». Ζυγίζω υπερβολικά πολύ τις αποφάσεις μου. Οι μόνες εξωεπαγγελματικές προκλήσεις που αψηφώ είναι οι αθλητικές.

Πόσοι ξέρουν ότι φοίτησες και σε σχολή θεάτρου;

Έκανα θέατρο μόλις γέννησα το γιο μου, σε ηλικία 23 ετών. Ήταν μία περίοδος πολύ γλυκιά και δημιουργική, όπου έμαθα πολλά πράγματα για τον εαυτό μου και τα όρια μου.

Σημείο της πόλης που αγαπάς…

Προ πανδημίας αγαπημένο μου σημείο ήταν το λιμάνι. Μετά κορονοϊού και μετά τις… βόλτες που κάναμε οικογενειακώς δυσκολεύομαι να διαλέξω. Άνω πόλη, στρατόπεδο Παύλου Μελά, Καλαμαριά, Ευαγγελίστρια, Τριανδρία παντού έχει ομορφιά αν την ψάξεις. Προτείνω στους Θεσσαλονικείς να περπατήσουν την πόλη και να επισκεφτούν ακόμα και τα κοιμητήρια, τα ινδικά, τα συμμαχικά και τα Καθολικά. Εκεί κοιμάται η ιστορία της.

Θεσσαλονικιά και στο ντύσιμο;

Θεσσαλονικιά σε όλα. Δεν κάνω πίσω σε τίποτα.

Αντέχεις χωρίς κινητό τηλέφωνο;

ΟΧΙ.

Πώς είναι να είσαι νέα μαμά με τόσο μεγάλα παιδιά;

Κάνω τέλεια παρέα με το γιο μου και προσπαθώ να αποτρέπω την κόρη μου από το να με νταντεύει. Για να σοβαρευτούμε, τώρα είναι τέλειο που είμαστε σχετικά κοντά σε ηλικία αλλά τα παιδιά μου στερήθηκαν μία ώριμη, πιο στιβαρή μαμά. Αντιθέτως δεν έχασα ευκαιρία να χοροπηδώ και να μαθαίνω καινούρια πράγματα μαζί τους.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ