ΣΥΡΙΖΑίος προτείνει να γίνονται βουλευτές... 22χρονοι! - Karfitsa.gr
Karfitsomata

ΣΥΡΙΖΑίος προτείνει να γίνονται βουλευτές… 22χρονοι!

Μείωση ορίου ηλικίας σε "εκλείγειν και εκλέγεσθαι"

93841-kalpes_ekloges_zpcv_600_375_-1520156876

Την ανάγκη ριζικής ανανέωσης της πολιτικής ζωής, πέραν των άλλων, και με την μείωση του ορίου ηλικίας (άρθρο 55, παρ.1 Συντ.) από το 25ο  στο 22ο έτος της ηλικίας του, της  υποψηφίου βουλευτή πρότεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης , μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA 989.

«Μαζί με το δικαίωμα της ψήφου στα 17, η μείωση του ορίου ηλικίας του υποψηφίου και της υποψηφίας βουλευτή από τα 25 στα 22  κινείται προς την ίδια κατεύθυνση. Στην μέγιστη ανάγκη επιστροφής της νέας γενιάς στην πολιτική, για να βρεθούν στο επίκεντρο των εξελίξεων, στα κέντρα των αποφάσεων. Νέες και νέοι  να επηρεάσουν ουσιαστικά,  με τη δυναμική και τις ευαισθησίες τους,  τη ζωή και το μέλλον που τους ανήκει, να διαμορφώσουν οι ίδιοι το δικό τους μέλλον, συμμετέχοντας στην ευθύνη λήψης των αποφάσεων», επισήμανε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

«Θέλουμε τις νέες και τους νέους πρωταγωνιστές-μαγιά των αλλαγών , των τομών  και των ρήξεων και όχι παραστάτες του κατεστημένου; Θέλουμε τις νέες και τους νέους μπροστάρηδες στη μάχη κατά του παλαιοκομματισμού και της Ελλάδας της χρεοκοπίας, για την ανατροπή όλων αυτών που τους πληγώνουν, που μας πληγώνουν;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  και συμπλήρωσε: «Μιλάμε συνεχώς ΓΙΑ τους νέους και τις νέες, μιλούμε διαρκώς  στο όνομά τους. Μήπως έχει έλθει η ώρα να μιλήσουν και να αποφασίσουν οι ίδιοι για τη γενιά τους, τη ζωή τους και την προοπτική τους;

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ