Συσκευή μετατρέπει το παιχνίδι στην αλάνα σε… video game - Karfitsa.gr
Τεχνολογία

Συσκευή μετατρέπει το παιχνίδι στην αλάνα σε… video game

Προκειμένου τα παιδιά να ξεκολλήσουν από τις οθόνες

alana-paixnidi

Κάποτε κάθε παιδί ήθελε για δώρο μία μπάλα. Ακόμη και τώρα, βέβαια, υπάρχει στα παιδικά δωμάτια, αλλά κάπου καταχωνιασμένη. Οι πιτσιρικάδες, πλέον, προτιμούν να παίζουν μπροστά σε μία οθόνη, όχι σε αλάνες. Κάτι που φιλοδοξεί να αλλάξει ένα gadget που τα συμβιβάζει και τα δύο.

Πρόκειται για μία συσκευή που ουσιαστικά μετατρέπει το παιχνίδι στην αλάνα, σε video game. Οι σχεδιαστές του ήθελαν να ωθήσουν με τον τρόπο τους τα παιδιά να ασκούνται περισσότερο και για αυτό αποφάσισαν να «πολεμήσουν» με τα ίδια «όπλα».

Το συγκεκριμένο gadget αποτελείται από ένα εξάρτημα που τοποθετείται στο παπούτσι του μπόμπιρα που είναι ελεύθερος να τρέξει, «παίζοντας» στο δικό του video game. Η συσκευή συνδέεται ασύρματα με το iPhone ή το iPad και καταγράφει τις κινήσεις του παιδιού. Ανάλογα με τα βήματα που κάνει, κερδίζει «νομίσματα» ή άλλες επιβραβεύσεις στο παιχνίδι, καθώς όσο ο μπόμπιρας τρέχει δίνει ενέργεια σε έναν πύραυλο και εξερευνά τον γαλαξία, ως ήρωας του video game.

Μάλιστα, το παιχνίδι μπορεί να γίνει και ομαδικό, αφού ο κάθε μπόμπιρας μπορεί να δημιουργήσει γκρουπ με φίλους όπου «κοντράρονται» στον έξω κόσμο, ενώ ταυτόχρονα δεν αποχωρίζονται απόλυτα τα video game που τόσο λατρεύουν.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ