Τα παιδιά αρρωσταίνουν από τα παιχνίδια τους; - Karfitsa.gr
Υγεία

Τα παιδιά αρρωσταίνουν από τα παιχνίδια τους;

φωτο shutterstock
Οι ειδικοί μέτρησαν πόση ώρα επιζούν οι ιοί σε πλαστικά παιχνίδια...

25810956_shutterstock_296259242.limghandlerΟρισμένοι ιοί όπως αυτός της γρίπης μπορούν να επιβιώσουν στην επιφάνεια των πλαστικών παιχνιδιών αρκετά ώστε να μολύνουν τα παιδιά υποστηρίζουν οι ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Γεωργίας.

«Οι άνθρωποι σπάνια σκέφτονται ότι μπορεί να κολλήσουν έναν ιό ακουμπώντας ένα αντικείμενο. Πιστεύουν ότι τους “κολλούν” μόνο από άλλους ανθρώπους. Τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα επειδή βάζουν τα χέρια τους αλλά και τα αντικείμενα στο στόμα μας και το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν είναι επαρκώς ανεπτυγμένο» εξηγεί ό επικεφαλής ερευνητής dr Richard Bearden.

Οι ειδικοί μέτρησαν πόση ώρα επιζούν οι ιοί σε πλαστικά παιχνίδια. Εντόπισαν ίχνη ιών έως και 24 ώρες μετά την έκθεσή του στους ιούς της γρίπης, όταν τα επίπεδα της υγρασίας ήταν 60%. Όταν τα επίπεδα της υγρασίας ήταν 40% ο ιός επιβίωνε ακόμη πάνω στα πλαστικά παιχνίδια δέκα ώρες μετά την έκθεσή τους στον ιό.

Με βάση αυτά τα δεδομένα οι ειδικοί εξηγούν ότι μεγαλύτερη προσοχή απαιτείται στην καθαριότητα και την απολύμανση των παιχνιδιών σε μέρη που βρίσκονται πολλά παιδιά όπως οι χώροι των ιατρείων, οι παιδότοποι και οι παιδικοί σταθμοί.vita.gr

Σχολιάστε

Polls

Ποιόν θα ψηφίζατε από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Απ. Τζιτζικώστα;

Loading ... Loading ...

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ