Τα βήματα του Ιβάν - Karfitsa.gr
Απόψεις

Τα βήματα του Ιβάν

Του Βασίλη Μάστορα

mastoras1Του Βασίλη Μάστορα

Οι εξαγγελίες του Ιβάν Σαββίδη για επένδυση στον ΠΑΟΚ σε βάθος πενταετίας 150 εκ. ευρώ, κατά την ταπεινή μου γνώμη, έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία ακόμη και από τη νίκη του «Δικεφάλου» επί της Σαχτάρ Καραγκαντί.

Στην ποδοσφαιρική ιστορία του ΠΑΟΚ υπάρχουν πολλές χρυσές αθλητικές στιγμές τόσο στις εγχώριες όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Παρ’ όλα αυτά ο «Δικέφαλος» δεν κατάφερε να γίνει μία ποδοσφαιρική ανώνυμη αθλητική εταιρεία η οποία θα εκπέμπει υγεία και λάμψη, ακόμη και τις χρονιές που δε θα πετυχαίνει σπουδαία αποτελέσματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Με τα δεδομένα που ισχύουν σ’ όλα τα ποδοσφαιρικά club  της Ευρώπης μεγάλη ομάδα δεν είναι αυτή η οποία κερδίζει μέσα στο γήπεδο, καθώς στο ποδόσφαιρο υπάρχουν καλές και κακές στιγμές. Τα 90 λεπτά είναι η κορυφή του βουνού και η έκφραση του αποτελέσματος μίας επαγγελματικά οργανωμένης προσπάθειας. Σ’ αυτήν περιλαμβάνονται οι υποδομές και η διοικητική οργάνωση σ’ όλα τα επίπεδα.

Ακόμη και ο κοσμογυρισμένος ποδοσφαιρικά Θόδωρος Ζαγοράκης πολλές φορές μελαγχόλησε στο πρόσφατο παρελθόν όταν ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε εκτός έδρας ομάδες της εμβέλειας του Αγιαξ, για παράδειγμα. Επί ώρες θαύμαζε τις εγκαταστάσεις του Amsterdam Arena και λογικό ήταν να τις συγκρίνει με αυτές της Τούμπας.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν βρίσκεται στην αφετηρία μίας νέας εποχής, αξιολογώντας τα όσα υποσχέθηκε προσφάτως ο κ. Ιβάν Σαββίδης.

Ο χρόνος θα δείξει πόσα απ’ αυτά που είπε ο διοικητικός ηγέτης του ΠΑΟΚ θα τα κάνει πράξη, καθώς πάντα η θεωρία απέχει από την πράξη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αμφισβητώ τις προθέσεις του.

Η στάση του κ. Σαββίδη , σε κάθε περίπτωση έχει θετικό πρόσημο. Η εύκολη λύση η οποία θα εμπεριείχε πολύ μεγάλη δόση λαϊκισμού, θα ήταν να αρκούνταν στη δημιουργία μίας ομάδας με ποδοσφαιριστές… αεροδρομίου. Δοκιμασμένη λύση και πάντα πετυχημένη. Στην ουσία θα έκανε μία τρύπα στο νερό. Παρόμοιες λύσεις αποτελούν το δεκανίκι της διοικητικής επιβίωσης ανθρώπων οι οποίοι λειτουργούν με εφήμερες λογικές και συνήθως φεύγουν αφήνοντας πίσω τεράστια χρέη.

Ο κ. Σαββίδης εξήγγειλε ένα επενδυτικό πλάνο με αφετηρία τον ΠΑΟΚ, το οποίο έχει ως στόχο τη δημιουργία μίας ομάδας η οποία θα πατάει σε γερές βάσεις και θα έχει όλα εκείνα τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός σημαντικού ποδοσφαιρικού club της Ευρώπης.

Ο εκσυγχρονισμός της γερασμένης Τούμπας και η μετατροπή της σε γηπέδου-στολίδι, η κατασκευή βοηθητικών γηπέδων με ξενώνες και χώρους αποκατάστασης, σε συνδυασμό με την εξόφληση των χρεών θα δώσουν στον ΠΑΟΚ προδιαγραφές ομάδας με παρόν και μέλλον.

Τι είναι όμως αυτό που φέρνει μελαγχολία σ’ όλους τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα; Ότι πανηγυρίζεται ένα πλάνο το οποίο σ’ όλη την αναπτυγμένη ποδοσφαιρικά Ευρώπη είναι λίγο πολύ αυτονόητο σε κάθε επαγγελματική ομάδα.

Λίγο το κακό όμως. Κάλιο αργά παρά ποτέ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ