18:27, Τετάρτη
28 Σεπτεμβρίου 2022

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις smartphones παγκοσμίως

Θετική πορεία διέγραψε η παγκόσμια αγορά smartphone το 3ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με τις πωλήσεις να αυξάνονται αλλά και τη μέση τιμή πώλησης να ενισχύεται.
Πιο συγκεκριμένα όπως διαβάζουμε στο iefimerida.gr οι πωλήσεις smartphone κινήθηκαν ανοδικά κατά 3%, καθώς στην παγκόσμια αγορά διατέθηκαν, συνολικά, το εξεταζόμενο διάστημα, 367 εκατομμύρια συσκευές. Οι παγκόσμιες πωλήσεις smartphone έφτασαν τα 367 εκατ. συσκευές, ενισχυμένες κατά 3% σε ετήσια βάση, όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας.
Σύμφωνα με την GfK, στην οποία ανήκουν οι σχετικές εκτιμήσεις, πρόκειται για το καλύτερο τρίμηνο, από πλευράς απόλυτης ζήτησης, παρά τη συγκρατημένη ανάπτυξη. Η ζήτηση ρεκόρ προήλθε, κυρίως, από την αγορά της Λατινικής Αμερικής (καταγράφηκε αύξηση 11% σε ετήσια βάση) και την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (με αύξηση 9% σε ετήσια βάση).
Η παγκόσμια μέση τιμή πώλησης (Average Selling Price) εξακολούθησε να αυξάνεται και το 3ο τρίμηνο του 2017, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 7% σε ετήσια βάση.
«Η αύξηση της μέσης τιμής πώλησης επιβεβαιώνει ότι υπάρχει μια μοναδική ευκαιρία  για αύξηση και της αξίας της παγκόσμιας αγοράς smartphone. Αυτά είναι πολύ ευχάριστα νέα για τους κατασκευαστές, ιδίως σε περιοχές, όπως η Δυτική Ευρώπη, όπου ο κορεσμός έχει οδηγήσει σε μείωση του όγκου των πωλήσεων σε ετήσια βάση», αναφέρουν οι αναλυτές της εταιρείας.
Σύμφωνα με την ανάλυσή τους, η βιομηχανία και οι κατασκευαστές έχουν στρέψει σαφώς το ενδιαφέρον τους στην αύξηση της αξίας των πωλήσεων. Ταυτόχρονα, τα premium χαρακτηριστικά των κινητών τηλεφώνων γίνονται όλο και πιο σημαντικά για τους καταναλωτές, ωθώντας τους κατασκευαστές να επενδύσουν σε ιδιότητες των κινητών, όπως η προστασία από το νερό και τη σκόνη, η αυξημένη ισχύς της μπαταρίας, οι ενισχυμένες δυνατότητες βίντεο, αλλά και οι βιομετρικοί αισθητήρες.