fbpx

, Σάββατο
07 Δεκεμβρίου 2024

search icon search icon

Συμβουλή… εάν το smartphone πέσει στο νερό

 

Ας το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή. Το καλύτερο είναι να μην πέσει στο νερό το smartphone σας. Επειδή όμως ατυχήματα συμβαίνουν, καλό είναι να προλάβετε το κακό αγοράζοντας μια αδιάβροχη θήκη. Στην αγορά θα βρείτε θήκες που θα επιτρέψουν στο smartphone σας «να δει» ακόμα και το βυθό, κολυμπώντας μαζί σας.
Εάν το κινητό σας βραχεί, δεν σας καλύπτει η εγγύηση του κατασκευαστή. Προφανή εξαίρεση θεωρούμε τα smartphone που διαφημίζονται ως αδιάβροχα (όπως το Panasonic Eluga).

Επιπλέον, είναι πολύ πιθανό να καταστρέψατε το smartphone σας, αφού στις αναφορές που θα βρείτε στο Διαδίκτυο, η πτώση στο νερό για μερικές δεκάδες δευτερόλεπτα αρκεί για να το νεκρώσει.

Το πρώτο που θα σας πουν εάν καλέσετε την τεχνική υποστήριξη είναι να βγάλετε την μπαταρία. Εάν φυσικά, η μπαταρία είναι αποσπώμενη, κάτι που δεν συμβαίνει με τα iPhone (στο iPhone μάλιστα, ενεργοποιούνται δείκτες υγρασίας, οπότε μην περιμένετε ότι θα πάτε σκουπισμένο το τηλέφωνο στο κέντρο επισκευής και θα σας το αντικαταστήσουν ως ελαττωματικό).

Επίσης, οι περισσότεροι θα σας πουν ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε, καθώς οι πιθανότητες να σώσετε το smartphone σας από το νερό είναι ελάχιστες. Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις. Είναι λίγες, αλλά υπάρχουν.

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να αντισταθείτε στον πειρασμό να ελέγξετε ότι το smartphone σας συνεχίζει να λειτουργεί.
-Μην ενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας, μην αρχίσετε να πατάτε πλήκτρα (έστω, αυτά στο πλάι).
-Αφαιρέστε ό,τι αφαιρείται. Δηλαδή, την μπαταρία, την κάρτα SIM, την κάρτα μνήμης και το κάλυμμα.
-Εάν το τηλέφωνό σας έπεσε στην θάλασσα, πρέπει να το ξεπλύνετε!
-Σκουπίστε το, επιχειρήστε να το στεγνώσετε με αέρα (ή με το σπρέι που καθαρίζουμε το πληκτρολόγιο, εάν υπάρχει). Εάν αφού αφαιρέσετε την μπαταρία, δείτε τυχόν αυτοκόλλητα αρκετά μουλιασμένα, οι πιθανότητες μειώνονται.
-Μην χρησιμοποιείτε πιστολάκι για τα μαλλιά ή χαρτί για να στεγνώσετε το smartphone!
-Μην βάλετε το smartphone στον φούρνο, ακόμα και σε χαμηλή θερμοκρασία!
-Τοποθετήστε το τηλέφωνό σας για 24 ή και 48 ώρες -κάποιοι τα αφήνουν ακόμα και εβδομάδες, όταν η προσπάθεια δεν αποδώσει το πρώτο 24ωρο, γιατί, ως γνωστόν, η ελπίδα, και όχι το smartphone, πεθαίνει τελευταία- μαζί με τα εξαρτήματά του σε ένα σακουλάκι ή μπολ με ρύζι -δεν θα τα χαλάσουμε εάν είναι μαύρο- και περιμένετε να κάνει το θαύμα του, δηλαδή να τραβήξει όλη την υγρασία.
Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.