, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κακόβουλο λογισμικό πλέον επιτίθεται και σε χρήστες συστημάτων Mac

Στόχοι κυβερνο-επιθέσεων έχουν αρχίσει να πέφτουν και οι χρήστες των συστημάτων Mac, αφού χάκερς ανέπτυξαν νέες παραλλαγές κακόβουλου λογισμικού, οι οποίες στοχεύουν αποκλειστικά υπολογιστές της Apple.
Συγκεκριμένα και όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, χάκερς έχουν αναπτύξει ένα λυτρισμικό (ransomware) και ένα κατασκοπευτικό λογισμικό (spyware). Το λυτρισμικό κρυπτογραφεί τα δεδομένα του υπολογιστή και απαιτεί την πληρωμή λύτρων για την απελευθέρωση των αρχείων. Το κατασκοπευτικό λογισμικό παρακολουθεί τι κάνουν οι χρήστες, συλλέγοντας πολύτιμες προσωπικές πληροφορίες. Ειδικοί αναφέρουν ότι τα δύο κακόβουλα λογισμικά αποτελούν μεγάλη απειλή για τους χρήστες, αφού οι δημιουργοί τους επιτρέπουν σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να τα χρησιμοποιεί δωρεάν.
Τα δύο προγράμματα ανακάλυψαν οι εταιρείες κυβερνο-ασφάλειας Fortinet και AlienVault. Όπως αναφέρουν σε έκθεσή τους, όσοι επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν κάποιο από τα προγράμματα μπορούν να έρθουν σε επαφή με τους χάκερς και να τους παράσχουν λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα ήθελαν να εγκατασταθεί το κακόβουλο λογισμικό. Από την πλευρά τους οι χάκερς ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους ότι οι πληρωμές που θα καταβάλλονται από τα θύματα του λυτρισμικού θα μοιράζονται μεταξύ αυτών και των πελατών τους.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.